De tijd dat je aan de monteur vroeg welke velgen en winterbanden het best zouden passen bij jouw auto, die tijd ligt achter ons. Dankzij de mogelijkheden van het internet is het gemakkelijk om zelf de velgen en winterbanden te vergelijken en dat is makkelijker dan je denkt. Je gebruikt hiervoor namelijk gewoon het bandenlabel. Dit is tegenwoordig verplicht voor alle banden die je aan kunt kopen binnen de Europese Unie. Op het bandenlabel staat altijd de grip bij nat wegdek, het geluidsemissieniveau en uiteraard ook de rolweerstand. Deze factoren zijn bepalend voor welke van de banden het best past bij jouw auto, maar ook bij jouw rijstijl. Heb je een grotere wagen, zoals een SUV of een 4×4, dan is het verstandig om nog hogere eisen te stellen aan de band die je uitzoekt. De velgen en winterbanden moeten namelijk wel bij de auto passen. Daarna kijk je naar de eisen die je zelf hebt. Rijd je vaak lange afstanden, dan zijn alle eigenschappen van de banden belangrijk en moet je overal rekening mee houden: je wilt weinig geluid in de auto zelf, goede grip wanneer de straten nat zijn en uiteraard een lage rolweerstand om zo niet zoveel brandstof te moeten tanken wanneer je aan het rijden slaat.

De velgen en winterbanden kiezen die bij jou passen

Het kiezen van velgen en winterbanden is niet zo makkelijk als het klinkt. Er zijn namelijk ontzettend veel merken en wanneer je een goede keuze wilt maken, heb je even de tijd nodig om de prijzen en het bandenlabel naast elkaar te zetten. Wil je velgen én winterbanden in een koop aanschaffen, zorg er dan voor dat de maten overeenkomen. Doe je dit niet en bestel je alleen de banden, kijk dan goed naar de maat van de banden die op de velgen gemonteerd zijn waar de nieuwe banden ook op gemonteerd moeten worden. Geen zorgen: je kunt de maat van de banden gewoon aan de buitenzijde van de banden zien die onder de auto zitten. Je hoeft de wielen niet van de auto te halen om hiernaar te kunnen kijken. Het is een kwestie van even bukken en een code opzoeken die lijkt op 195/65 R16. Dit is de maat van de band en op die manier kun je direct kijken welke band je nodig hebt. Zijn de prestaties belangrijk? Houd dan in de gaten dat het bandenlabel verandert wanneer je een andere maat invoert. Goed om in de gaten te houden bij het bestellen van velgen en winterbanden dus.

Waar moet je op letten?

Bij het bestellen van velgen en winterbanden is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare website. Dat zijn lang niet altijd de enorme websites die velgen en winterbanden aanbieden. Kijk vooral naar de ervaringen van de klanten die eerder een bestelling geplaatst hebben, want dat is immers wat jij van plan bent. Wil je zeker weten dat je een goed bedrijf vindt, kijk dan gewoon even op de website van de aanbieder. Staat er informatie op de website waar je echt iets mee kunt en komen de mensen in het bedrijf professioneel over, dan is de kans groot dat deze mensen ook aandacht besteden aan de banden en velgen die zij leveren. Vaak hebben zulke websites gewoon direct al betere voorwaarden en mogelijkheden. Een laatste punt: Wanneer je velgen en winterbanden aanschaft voor de laagst mogelijke prijs, krijg je in de meeste gevallen ook de laagst mogelijke kwaliteit. Een paar tientjes extra betalen kan veel drama besparen op de langere termijn.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn