Op de werkvloer kan het belangrijk zijn om met creatieve oplossingen te komen, met ideeën die de concurrent niet heeft. Het volgen van een workshop creativiteit kan hierbij helpen. Vaak wordt er gedacht dat als iemand binnen het bedrijf een nieuw idee oppert, dat dit ook daadwerkelijk een origineel idee is. Maar vaak is dat niet het geval. Dat is niet de schuld van de betreffende werknemer, het komt doordat eigenlijk iedereen dezelfde soort denkpatronen heeft en op basis van dezelfde informatie nadenkt over zaken. Hierdoor zal het dan ook vaak gebeuren dat iets wat binnen het bedrijf heel origineel lijkt, ook door de concurrent blijkt te zijn bedacht. Wilt u dit proces doorbreken, dan is een workshop creativiteit een goed idee. Hiermee leert u hoe uw gedachtepatronen nu werken, hoe u tot ideeën komt en waarom dit vaak dingen zijn die anderen ook al eens bedacht hebben. Ook leert u tijdens een workshop creativiteit hoe u deze ingesleten werkwijzen en gedachtepatronen kunt doorbreken, hoe u daadwerkelijk buiten de gangbare denkkaders kunt komen. Oftewel, om echt ‘out of the box’ te denken. Door gebruik te maken van dergelijke technieken, zorgt u ervoor dat u beter toegerust bent om tot echt originele en innovatieve oplossingen te komen. Met een workshop creativiteit kunt u dus de vaste werkwijzen leren doorbreken en dit ombuigen naar een heel ander gedachtepatroon. Het vinden van oplossingen, het zoeken naar de beste beslissingen of het schrijven van nieuwe ideeën zal hierdoor een ander proces worden en dit zal zeker zijn vruchten afwerpen. U zult hiermee innovatiever en origineler worden en zo een puntje voor hebben op de concurrentie. Het volgen van een workshop creativiteit is dus voor ieder bedrijf eigenlijk sterk aan te raden, het is goed om dit eens met alle personeelsleden te gaan doen. Voor alle soorten bedrijven en voor alle soorten functies kan dit van grote toevoegde waarde zijn.

Wat leert u in een workshop creativiteit?

Hierboven werd al duidelijk dat u tijdens een workshop creativiteit leert om op een andere manier te denken, om uw ingesleten werkwijze en gedachtepatronen los te laten en problemen en moeilijke vraagstukken op een heel andere manier te benaderen. Hoe wordt dit nu precies gedaan? Tijdens de workshop creativiteit gaan de deelnemers aan de slag met interactieve en energieke oefeningen die bedoeld zijn om de grenzen van het denken te verleggen. Om op creatieve gedachten te komen, is het namelijk belangrijk om in actie te komen en om simpelweg eens nieuwe dingen uit te proberen. Hiervoor moet u waarschijnlijk wel uit uw eigen ‘comfort zone’ stappen en dit kan best lastig zijn. De begeleider van de workshop creativiteit zal hierbij helpen, hij of zij zal alle deelnemers stimuleren om eens uit hun comfort zone te stappen. Dit alles gebeurt uiteraard op een prettige manier, zodat eenieder zich zoveel als mogelijk op zijn gemak blijft voelen en niet gedwongen voelt iets te doen wat hij of zij niet wil. Door deze oefeningen uit te voeren, ervaren de deelnemers hoe zij creatief kunnen zijn en hoeveel zij eigenlijk in hun mars hebben. Het komt niet neer op simpelweg het leren van een aantal creatieve denktools, maar het gaat echt om het veranderen van de mentaliteit. Vaak zijn mensen veel creatiever dan zij denken en dat komt er in een workshop creativiteit vaak heel goed uit. Deelnemers ervaren dat zij prima out of the box kunnen denken en dit geeft hen veel nieuwe inspiratie. Het effect van de workshop creativiteit zal dan ook nog lange tijd te merken zijn, helemaal omdat tijdens de workshop de ontdekkingen die gedaan worden meteen gekoppeld worden aan de werktaken die de deelnemers op het werk hebben. Er kan zo weer met een geheel frisse blik naar het eigen werk gekeken worden.

Boek uw workshop bij Workshoppen.nl

Klinkt dit u ook als muziek in de oren en zou u ook graag eens met collega’s of met uw werknemers aan de slag willen gaan met een workshop creativiteit? Dan kunt u deze heel eenvoudig boeken bij Workshoppen.nl. Bij hen kunt u informatie opvragen over de inhoud van de workshop en u kunt bij hen ook meteen een offerte aanvragen. Zo kunt u snel achterhalen of er ook bij u in de buurt een workshop creativiteit gegeven wordt en hoeveel het zou kosten om daar met een groep mensen aan deel te nemen. Het doen van een workshop creativiteit wordt op deze manier heel gemakkelijk voor u gemaakt. Natuurlijk kunt u bij Workshoppen.nl voor nog meer soorten workshops terecht dan enkel voor een workshop creativiteit. Zij bieden namelijk niet alleen voor zakelijke klanten veel mogelijkheden, maar ook voor bijvoorbeeld personeelsfeestjes of familiedagen bieden zij vele opties. U kunt bij hen terecht voor workshops op het gebied van:

  • sport
  • eten en drinken
  • muziek
  • dans
  • creativiteit
  • spiritualiteit

Of u nu dus wilt leren beeldhouwen of schilderen, aura lezen of buikdansen, het is bij hen allemaal mogelijk. Het fijne van Workshoppen.nl is dat u heel eenvoudig op plaats kunt kiezen, zodat u meteen kunt zien welke opties er allemaal bij u in de buurt zijn. Ook kunt u zoeken op categorie en zo de workshops vinden die het best bij u passen. Zoeken, informatie opvragen en boeken kunt u allemaal online bij hen doen. Of u nu dus een workshop creativiteit wilt volgen of een andere workshop, u regelt het via Workshoppen.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn