Jij hebt een auto gekocht, eindelijk. Je was al langere tijd op zoek naar een auto en dan ontkom kom je niet aan de volgende taak, dat is het uitzoeken van autoverzekeringen. Zoek jij ook een goedkope autoverzekering? Dat kan onder andere via netpolis. Als jij een van de autoverzekeringen via netpolis.nl afsluit dan wordt autorijden weer leuk en ga je ook zeker met een gerust hart de weg op. Je kunt via hun website eenvoudig de premies en voorwaarden vergelijken en tot ongeveer de helft besparen op de kosten van je autoverzekering. Wil jij ook meer weten over de autoverzekeringen van netpolis? Lees dan snel door.

De autoverzekeringen van netpolis

Wat voor soort verzekering moet je kiezen? Met zoveel aanbod is het niet altijd makkelijk om zomaar een keuze te maken. De volgende soorten bestaan er:
  • WA (Wettelijke aansprakelijkheid)
  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco (All-risk)
Hoe sluit je dan een van de autoverzekeringen af? Dat kan in vier gemakkelijke stappen. Allereerst vul je je kenteken in om je premie te berekenen, dan vergelijk je pasende verzekeringen van diverse verzekeraars en heb je de helft van de stappen al gehad. Je kunt vervolgens eenvoudig online je autoverzekering afsluiten en uiteindelijk direct besparen met 50% van je nieuwe verzekering.

Wat houden de soorten precies in?

Net zijn de soorten autoverzekeringen al genoemd, zoals de WA Autoverzekering, de Beperkt Casco en de Volledig Casco. Wat houden al deze autoverzekeringen precies in? Deze informatie volgt nu. We beginnen met de eerste, de WA autoverzekering. Met deze verzekering ben je vezekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt. Het is vervolgens zo dat de aan anderen veroorzaakte schade is gedekt tot een bedrag welke bij de wet is vastgesteld in het land waar de schade veroorzaakt is. Heb jij schade gereden i Nederland? In ons land is het bedrag vastgesteld op 2,5 miljoen. Dat is best een bedrag! De volgende van de autoverzekeringen is de Beperkt Casco. Als je voor deze kiest dan kies je voor de middenweg, want je verzekert je via deze soort ook gedeeltelijk voor verschillende soorten schade die je aan je eigen voertuig hebt aangebracht. Dit is alleen wel minder dan bij de laatste verzekering die zometeen aan bod komt, namelijk de Volledig Casco (All-risk) verzekering. De tweede verzekering zorgt er ook voor dat je schade dekt als gevolg van natuur- en stormrampen, inbraak en diefstal. Daaronder vallen ook ruitschade en een botsing met dieren. Als laatste en derde de All-risk autoverzekering, de volledig Caso. Zoals de naam al aangeeft, als jij je volledig wilt verzekeren tegen alle soorten schade kun je voor deze laatste optie kiezen. Deze zorgt er namelijk voor dat je nieuwe aankoop volledig verzekerd is en dat betekent dat jij volledig zonder zorgen de weg op kunt gaan. Dit is bijvoorbeeld handig als jij niet zo zeker bent over jouw rijstijl of een bepaalde vorm van rijangst hebt. Het is uiteraard aan jouzelf om een weloverwogen keuze te maken en om te kijken welke van de autoverzekeringen het beste bij jouw profiel past. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn