Ieder systeem, iedere computer en vergelijkbaar apparaat heeft een server nodig om te werken. Deze servers bestaan in alle soorten en maten. Zo heb je ook de Vps: de Virtual Private Server. Wat is dit precies voor een server? Virtual staat voor virtueel. Dit zijn niet fysieke servers, maar dus virtuele. Ze worden extern geregeld, bijvoorbeeld via het internet. Private staat uiteraard voor privé. Hier wordt ook wel mee bedoeld dat de servers onafhankelijk kunnen functioneren. Er wordt vaak de voorkeur gegeven aan zo een private server, omdat dit een stuk veiliger is. Het kan de hoofdserver op deze manier niet schaden in het geval van een storing of ander probleem. Een Vps is dus onafhankelijk en virtueel. Maar wat is een server eigenlijk precies? Zie het als een soort hersenen van een apparaat. Dit is de regelkamer waarmee alles verbonden is en van waaruit alles geregeld wordt. Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over wat een Vps is, maar in het kort gezegd is dit wat het is. Natuurlijk zijn er veel verschillende versies van te vinden bij TransIP, maar wat betreft de basis zijn ze allemaal hetzelfde. Nu je weet wat een Vps in grote lijnen is, zullen we meer ingaan op de details.

Wat kun je met een Vps?

Een Vps staat aan de basis van een apparaat. Zonder dit kan het niet functioneren. Het is dus heel belangrijk om een goede Vps te hebben. Hoe beter het product, hoe sneller en veiliger het werkt. Natuurlijk zijn er verschillende types te vinden met verschillende specificaties. De servers zijn voortdurend in ontwikkeling en ze worden steeds sneller en beter. Het kan daarom geen kwaad om te investeren in een nieuwe Vps, want dit betaalt zichzelf vanzelf weer terug. Hoe sneller en stabieler een server is, hoe meer klanten er gebruik van kunnen maken en hoe meer het jou oplevert. Bij TransIP vind je de gloednieuwe BladeVPS PureSSD. Dit nieuwe model is extra snel en heeft een nog betere harde schijf. De zogenaamde SSD schijf is veel sneller dan de voorganger en is daarom ook heel populair. De servers zijn in verschillende pakketten verkrijgbaar, elk geschikt voor een ander soort onderneming. Kleine ondernemingen kunnen meestal genoeg met een klein pakket, maar voor de grote onderneming is er vaak meer nodig. Hoe dit precies zit kunnen de vakkundige medewerkers jou goed uitleggen. Zij informeren jou graag over de mogelijke opties. Welke dit zijn lees je hieronder.

Voordelige serverpakketten

Bij TransIP wordt een Vps geleverd in een voordelig pakket. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • PureSSD X8: het meest inclusieve pakket met 4 Intel Xeon, 8.192 MB, 300 GB SSD, 10.000 GB dataverkeer, 1 Snapshot en Monitoring
  • PureSSD X4: bevat dezelfde onderdelen als het vorige pakket, maar dan in kleiner formaat, met 2 Intel Xeon, 4.096 MB, 150 GB SSD, 5.000 GB dataverkeer, 1 Snapshot en Monitoring
  • PureSSD X1: klein maar fijn met 1 Intel Xeon, 1.024 MB, 50 GB SSD en 1.000 GB dataverkeer

Bij het kleinste pakket zijn ook Snapshots en Monitoring mogelijk, maar dan tegen een klein bedrag per maand. Zo kun je er alleen gebruik van maken wanneer het echt nodig is. Een ideale optie als je er niet vaak van gebruik hoeft te maken. Welk pakket je ook kiest, ze zijn allemaal inclusief automatische back-ups zodat je jouw Vps altijd veilig hebt gesteld. Daarnaast geldt voor ieder Vps pakket dat de eerste maand maar de helft van de prijs wordt betaald. Op deze manier kun je voordelig ontdekken of het pakket geschikt is voor jou, want het is ook elke maand opzegbaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn