Wandlampen zijn een vaak ondergewaardeerd onderdeel van uw interieur. Een wandlamp kan niet alleen ruimtes verlichten op een subtiele manier, maar kunnen ook een kale plek op uw muur invullen. Wandlampen zijn er in alle groten en maten, zodat u kunt kiezen voor een subtiele wandlamp, of juist voor een opvallende wandlamp die het centrale oogpunt van uw muur is. Juist door al deze mogelijkheden kan het moeilijk zijn om een keuze te maken uit de meer dan 100 wandlampen die Directlampen.nl in het assortiment heeft. Daar helpen we u graag met enkele tips en adviezen, zodat u snel kunt gaan genieten van uw nieuwe lampen.

Welke wandlampen passen bij uw interieur?

Omdat wandlampen beschikbaar zijn in zoveel verschillende vormen, kleuren en types, hebben wij voor u op verschillende manier onderscheid gemaakt. Zo vindt u gemakkelijk uw weg door de collectie en kunt u snel de wandlamp vinden die in uw interieur past. U kunt namelijk op deze kenmerken filteren, zodat u alleen de lampen ziet die u wilt. Het eerste onderscheid wat we maken is de sfeer van de lamp. Daarnaast kunt u filteren op energie label, bediening, kleur en prijs. Zo vindt u altijd de wandlamp die u wilt. De sfeer van een wandlamp is een belangrijke indicatie, want u wilt natuurlijk een wandlamp die bij de sfeer van uw interieur past. Wij maken onderscheid in de volgende sferen:

 • design
 • eigentijds klassiek
 • industrieel
 • klassiek
 • modern

Wij raden u dan ook aan eerst te bepalen welke sfeer uw interieur heeft. Als u dat namelijk weet da is het makkelijker zoeken naar een lamp die daarbij past. Heeft u geen idee wat voor sfeer u zoekt, dan kunt u natuurlijk ook door de wandlampen heen bladeren. Zo doet u genoeg inspiratie op, bijvoorbeeld als u nog niet weet welke richting u op wilt met de stijl van uw interieur. Naast de sfeer is de kleur van de wandlamp van belang voor de uitstraling. Een witte lamp past nou eenmaal niet op iedere muur en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een zwarte wandlamp. Daarom kunt u bij Directlampen.nl makkelijk sorteren op kleur. Ook hebben wij veel lampen in het assortiment die niet geverfd zijn en die hebben dan ook de kleur van het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Deze materialen zijn:

 • bronskleurig
 • chroom
 • geborsteld staal
 • goud
 • zilver

Dit betekent dat deze wandlampen of gemaakt zijn van dit materiaal, of zo bewerkt zijn om de kleur van dat materiaal na te bootsen. Daarnaast hebben wij ook wandlampen in de volgende kleuren:

 • bruin
 • grijs
 • wit
 • zwart

Zo vindt u altijd de wandlamp voor aan uw muur.

Waar let u nog meer op bij de aanschaf van nieuwe wandlampen?

Naast de al eerdergenoemde sfeer en kleur, is het ook belangrijk dat de rest van de lamp aan uw eisen voldoet. Dus zijn ook de bediening, het energie label en de prijs van belang. Daarom bieden we u ook de mogelijkheid om op deze eigenschappen te filteren, zodat u de wandlampen kunt vinden met de eigenschappen die u zoekt. De bediening is belangrijk, omdat u wandlampen vaak aan en uit zult zetten. Veel wandlampen worden namelijk gebruikt als sfeerverlichting, dus die moet u gemakkelijk aan en uit kunnen zetten en kunnen dimmen als u dat zou willen. Daarom hebben wij lampen die zijn voorzien van een pulsdimmer of een draaidimmer. Deze lampen zijn te dimmen met een externe dimmer. Let u wel op wat voor dimmer u bij deze wandlampen aanschaft: een draaidimmer werkt niet op een pulsdimmer en andersom. Ook hebben wij wandlampen die een snoerschakelaar hebben, zodat de schakelaar dicht bij de lamp zit. De overige wandlampen hebben een schakelaar die gewoon in de muur zit en die u dan ook zelf moet installeren. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan na uw aanschaf. Omdat u een lamp vaak aan hebt staan, is het energie verbruik een belangrijk factor bij de aanschaf van een lamp. Let u daarom op het energie label. Wij vermelden die energie label bij iedere wandlamp, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Het zuinigst is het A++ energie label, waarna het energie verbruik oploopt tot E. Ook kunt u bij ons kiezen uit LED-lampen, spaarlampen of halogeenlampen. Al deze type lampen geven verschillende soorten licht, waar u wel rekening mee moet houden. Ook voor het energieverbruik maakt het verschil: in de regel zijn LED-lampen het zuinigst, daarna de spaarlampen en de halogeenlampen verbruiken meestal het meeste energie. Omdat wij begrijpen dat u graag binnen uw budget blijft voor uw nieuwe wandlamp, kunt u bij gemakkelijk filteren op verschillende prijzen. U kunt zelf aangeven hoe duur de wandlampen mogelijk zijn en hetzelfde geldt voor de minimumprijs. Zo blijft u altijd binnen uw budget en komt u niet voor verassingen te staan met het afrekenen. Ook is bij Directlampen.nl het verzenden altijd gratis, net zoals het verzenden. De prijs die u ziet staan is dan ook de prijs die u betaalt. Wel zo makkelijk als u aan het zoeken bent naar een wandlamp voor uw budget. Ook kunt u achteraf betalen als u dat wilt, zodat u pas betaalt als u uw wandlamp binnen heeft. Wij hopen dat u snel een keuze kunt maken en kunt genieten van uw nieuwe wandlampen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn