Medewerkers in de bouw moeten op de hoogte zijn van veiligheidsnormen en –eisen in hun werkomgeving. Dat geldt voor mensen die operationeel werk uitvoeren en ook voor leidinggevende. Er is een checklist opgesteld waarmee de veiligheid op de bouw kan worden gecontroleerd. Dit is de VCA. Om hier goed mee te kunnen werken en alle veiligheidsvoorschriften die doorgaans verplicht zijn te kennen, is het handig een VCA examen af te leggen. Dit examen bestaat uit vragen die binnen een uur beantwoord moeten worden. Bij een score hoger dan 2850 punten is het examen behaald. In veel bedrijven die zich met de bouw bezighouden is het verplicht voor medewerkers hun VCA diploma te hebben. Werkgevers kunnen hun medewerkers in de gelegenheid stellen hun VCA examen af te leggen door een erkende partner in de arm te nemen. Hier kan de kandidaat het VCA examen afleggen of er kan een incompany training worden gegeven aan meerdere personen tegelijk. Eén van de organisaties die dit in Nederland organiseert is VGM BOX. Voor meer informatie over het VCA examen en diploma kunt u kijken op vca-cursus. Hier vindt u alles over:

  • Examenlocaties
  • Incompany trainingen
  • VCA examens
  • Andere certificaten

Zo kunt u een gedegen keuze maken voor het opleiden van uw werknemers. Ook mensen die zich beter willen kwalificeren voor een baan in de bouw kunnen bij VGM BOX terecht voor een opleiding. Het VCA examen behalen is dan een gemakkelijke opgave voor iedereen die de training heeft bezocht.

VCA examen incompany afleggen

Als u binnen uw bedrijf meerdere mensen het VCA examen wilt laten afleggen kunt u ervoor kiezen VGM BOX in te huren voor een incompany traject. Er komt dan een trainer van VGM BOX bij uw organisatie langs om uw medewerkers in enkele uren klaar te stomen voor het VCA examen. Het examen zelf is af te leggen op talloze locaties in Nederland. Alle locaties zijn te vinden via vca-cursus.com. Het voordeel van een incompany traject is de tijdwinst die u boekt. Uw medewerkers hoeven niet te reizen naar de trainingslocatie. Bovendien volgen alle medewerkers de training tegelijkertijd. Dit zorgt voor een teamgevoel en is een efficiënte wijze van trainen omdat er met één training tot wel acht personen geschoold kunnen worden. De meeste grote bedrijven kiezen voor een incompany oplossing. Kijk op de website voor actuele tarieven en startdata voor trainingen. Er starten elke week trainingen in het hele land. Het is dus eenvoudig aan te sluiten, ook op korte termijn.

Veiligheid op de werkvloer

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om voor een veilige werkomgeving te zorgen. De Arbo-wet schrijft voor dat mensen geen onveilige situaties tegen mogen komen op hun werkplaats. Zij mogen geen zware lasten tillen, er mag geen struikelgevaar zijn en onder lasten door lopen is ook verboden. Deze informatie wordt gedeeld tijdens een training voor het VCA examen. Is het examen eenmaal afgelegd en het diploma behaald, dan worden medewerkers door het hele land op de hoogte gehouden van nieuwe informatie middels toolboxmeetings. Dit zijn bijeenkomsten waar diverse onderwerpen tot in detail worden belicht. Na het behalen van het VCA diploma blijft dit tien jaar geldig. Met een prijs van 69 euro is het een waardevolle investering op te gaan voor het VCA diploma. Werkgevers waarderen medewerkers die een VCA certificering hebben nu eenmaal beter. Zij herkennen gevaren een stuk sneller dan medewerkers die deze training niet hebben gevolgd. Ook zijn zij beter in staat gevaarlijke situaties op te lossen of te voorkomen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn