Je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Deze mooie dag wil je koesteren. Vooral in je gedachten, maar ook in een aantal prachtige foto’s die je terug meeneemt naar die prachtige dag. Eigenlijk is de huwelijksfotograaf hierdoor even essentieel als een locatie, een diner, de getuigen en een mooie, stralende dag. De huwelijksfotograaf zorgt ervoor dat u totaal niet hoeft nadenken of de mooie momenten op de dag wel worden vastgelegd. Geen overhaastig grijpen naar de telefoon of een professioneler toestel om de mooie momenten op de dag vast te leggen. Die verantwoordelijk kunt u helemaal neerleggen bij deze fotograaf. Hij of zij zorgt ervoor dat de beste momenten, gepland en ongepland, voor eeuwig worden vastgelegd op de gevoelige plaat. Dit gebeurt veelal spontaan en ontspannen wat de mooiste foto’s oplevert. Een lach is immers het mooist wanneer deze ongedwongen en spontaan is. Deze momenten herkent de huwelijksfotograaf meteen en zal, zonder dat de bruid of bruidegom er misschien erg in hebben, snel het plaatje schieten om dit ene prachtige moment vast te leggen. Dat de huwelijksfotograaf geeneens opvalt wordt misschien wel het beste bewezen door de foto’s die achteraf weken na het huwelijk terug worden bekeken. Het zal een heerlijk weerzien zijn met deze mooie dag. De foto’s zullen de prachtige herinneringen weer versterken en dat gevoel weer terug geven van dat ene moment waar u intens genoot van het moment en zich geen zorgen hoefde te maken over de fysieke herinnering die ook gemaakt moest worden. Sowieso worden de belangrijkste momenten vastgelegd. Traditioneel zijn dat de onderstaande momenten.

  • Het klaarmaken van de bruid in de huiselijke sfeer met moeders en vriendinnen.
  • Het ontmoeten van bruid en bruidegom voor vertrek naar de voltrekking van het huwelijk.
  • De huwelijksvoltrekking zelf natuurlijk!
  • De receptie met het aansnijden van de taart.
  • Het diner met vrienden en familie.
  • De openingsdans vanuit verschillende hoeken met genodigden op de achtergrond.
  • En als laatste natuurlijk het vertrek naar de huwelijksnacht met uitzwaaiende gasten.

Al deze momenten worden vastgelegd door de huwelijksfotograaf. Deze momenten zijn een kolfje naar de hand van de huwelijksfotograaf wanneer gekozen wordt voor een ervaren vakman of vakvrouw. Aansluitend na deze prachtige dag zal hij of zij zorgen voor de selectie van de beste foto’s. Al de gemaakte foto’s komen in uw bezit om gezamenlijk of met vrienden en familie naar terug te kijken. Ook worden de mooie foto’s van die dag door de huwelijksfotograaf geselecteerd en in een fotoboek aan u gegeven.

De juiste klik met de huwelijksfotograaf.

Wat de huwelijksfotograaf voor u als echtpaar kan betekenen, is hierboven uitgebreid aan bod gekomen. De hele waslijst doet u misschien duizelen. Desondanks is de keuze gemaakt om een huwelijksfotograaf te vinden die gewapend met de camera de dag mee zal gaan. Maar de grootste vraag is natuurlijk: waar is de juiste huwelijksfotograaf voor u te vinden? Dat verschilt natuurlijk per persoon. Het is van belang om een goede klik te hebben met deze vakman of vakvrouw. Immers, de hele dag moet worden vastgelegd dus de hele dag is deze fotograaf met u op pad. Op de meest intieme momenten staat hij of zij daar. Het is wel de taak van de huwelijksfotograaf om eigenlijk onzichtbaar te zijn op zo’n dag, maar het is toch belangrijk dat er een klik tussen echtpaar en fotograaf is. Dat kan alleen door een persoonlijk gesprek en zo te kijken of die klik er is. Voor Bert Claes van julliehuwelijksfotograaf.be is dat een zeer belangrijk punt. Hij komt dan ook graag een keer langs en in gesprek om te kijken of die goede klik er is. En zo niet, even goede vrienden en dan kan een andere huwelijksfotograaf worden gezocht. Dat is natuurlijk het punt van een eerste ontmoeting; het klikt of niet. Een goede klik is van belang om ontspannen, onbezonnen en vol vrolijkheid de dag door te komen. Dit komt de foto’s ten goede en dan ook het eindresultaat. Daarnaast kan de aanstaande bruid en bruidegom ook gelijk vragen om eerder werk van de huwelijksfotograaf te bekijken. Zo kan een keuze worden gemaakt wat voor stijl de voorkeur heeft zodat de fotograaf daar rekening mee houdt. Ten slotte is het in een gesprek ook mogelijk om te kijken naar mogelijkheden om een dagdeel de fotograaf te hebben.

Een dag of een dagdeel?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de ervoor gekozen wordt om de huwelijksfotograaf alleen voor een dagdeel mee te laten lopen en te fotograferen. Er kan namelijk voor worden gekozen sommige momenten echt privé te laten zijn. Of op bepaalde momenten te vertrouwen op foto’s van vrienden en familie die toch aanwezig zijn en graag foto’s willen maken. Zoals tijdens het feest. Foto’s kunnen dan achteraf opgevraagd worden bij vrienden en familie. Ook zijn er handige web applicaties die hier uitkomst bij bieden. Het huren van een huwelijksfotograaf voor een dagdeel in plaats van een dag scheelt natuurlijk in de kosten. Want de kosten voor een huwelijk kan hoog oplopen en niet alles is misschien financieel mogelijk. Dat is begrijpelijk en daarom is dit een goede optie. Zo kan ervoor worden gekozen de fotograaf alleen bij de officiële onderdelen uit te nodigen om te fotograferen. Te denken valt aan de huwelijksceremonie en de receptie. Die afweging en keuze is geheel aan de bruidegom en de bruid. Bespreek deze opties met de mogelijke fotograaf en dan kan worden bekeken of die mogelijkheid er is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn