Excel is een programma van Microsoft Office dat wordt gebruikt bij het bijhouden van financiële gegevens. Het is bijvoorbeeld doodeenvoudig om in Excel een goede administratie bij te houden. Het is dan wel belangrijk dat je een goede training in Excel hebt gehad. Wanneer je niet goed weet hoe het programma precies werkt kun je al snel het spoor bijster raken. Begin daarom aan een training in Excel, zodat je jouw leven een heel stuk makkelijker kunt maken! Wat leer je bij een training in Excel?

  • Het uitvoeren van eenvoudige berekeningen
  • Het bijhouden van financiële gegevens
  • Sneltoetsen

Het is in Excel erg eenvoudig om bepaalde wiskundige formules te doen. Je hoeft dan zelf geen getallen uit te rekenen: dit doet het programma voor je! Er zijn verschillende manieren om formules in te voeren. Bij een training in Excel leer je al deze manieren op een correcte manier gebruiken. Verder leer je hoe je een goede administratie kunt bijhouden. Verzamel jij al je bonnetjes nog steeds in een houten doosje? Dat is niet meer van deze tijd! Na een training in Excel houd je al je financiële zaken gewoon digitaal bij. Verder leer je ook het gebruik van sneltoetsen. Sneltoetsen zijn bepaalde toetscombinaties waarmee je een handeling direct kunt uitvoeren. Wanneer je tekst wilt kopiëren in Word gebruik je bijvoorbeeld Control-C, dat noemt men een toetscombinatie. Tijdens een training in Excel leer je al deze sneltoetsen goed kennen, zodat je gelijk met het programma aan de slag kunt. Veel Nederlanders, met name ouderen, denken dat ze deze moderne programma’s niet meer kunnen leren gebruiken. Er zijn zoveel opties, waar moet je in hemelsnaam beginnen? Laat je niet afschrikken door alle mogelijkheden die het programma biedt, begin gewoon voorzichtig met de eerste stapjes! Wanneer je het programma opstart heb je misschien geen idee wat je allemaal ziet, maar je hebt alle functies binnen mum van tijd onder de knie!

Training Excel voor gevorderden

Wanneer je eenmaal een goede basis hebt gelegd kun je ervoor kiezen om nog een stapje verder te gaan. Naast de basiscursus bestaat namelijk ook een programma voor gevorderden. Tijdens een training voor gevorderden maak je kennis met databases en het creëren van macro’s. Ook leer je gebruik maken van draaitabellen. Zijn al deze woorden op dit moment nog hocus pocus, wees dan niet bang. Na de basiscursus heb je al een veel beter idee wat deze termen inhouden. Wanneer je wat minder affiniteit hebt met computers is het belangrijk om tijdens de training voor jezelf te blijven herhalen. Herhaling is de kracht van studeren. Wanneer je vaak genoeg een bepaalde handeling hebt uitgevoerd wordt dit vanzelf een gewoonte. Aan het begin van de cursus heb je misschien geen idee hoe je een simpele berekening moet uitvoeren, aan het einde is dit een peulenschil! Binnen een paar dagen snap je precies hoe het programma werkt en ben je weer helemaal bij de tijd. Ook voor werkgevers zijn dit soort trainingen erg nuttig. Na het volgen van een training in Excel kan al het personeel goed met het programma werken.

Training aanvragen

Voor de beste training in Excel ga je naar http://itym.nl/Excel-training/. Deze firma maakt enkel gebruik van de beste instructeurs en instructrices, zodat je de vaardigheden snel oppikt. Om de zoveel tijd wordt een nieuwe training gehouden. Voor een compleet overzicht van data en locaties klik je direct op de bovenstaande link. Ben je een werkgever die voor een grote groep werknemers een cursus wil inplannen, dan kun je contact opnemen via het contactformulier. Maak is het mogelijk om bij een minimaal aantal gegadigden een persoonlijke afspraak te maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn