Ik heb een aantal maanden geleden via een spoedcursus mijn rijbewijs gehaald. Nadat ik een normale proefles had gevolgd in mijn woonplaats (Rotterdam), kwam ik erachter dat het landelijk gemiddelde op meer dan 40 lessen ligt. Na wat hoofdrekenen besefte ik me toen dat het met één les per week heel lang ging duren voor ik het papiertje had! Daar wilde ik zeker niet op wachten en de overstap naar een sneller traject was daarom al snel gemaakt. Via een spoedcursus je rijbewijs halen wordt door veel mensen nog gezien als iets raars, maar ik ben razend enthousiast! Graag wil ik mijn ervaringen delen, zodat deze vorm van lessen in Nederland ook populair wordt! Hoe ging het proces in zijn werk?

  • Een gratis proefles
  • Uitvinden op het bij je past
  • Aaneengesloten in de auto
  • Afrijden

Wil je via een spoedcursus je rijbewijs halen, dan krijg je ook eerst een proefles. Die proefles heeft echter iets meer impact dan een normale les, omdat de instructeur ook bepaalt of je geschikt bent voor het traject. Hij of zij bekijkt dus je niveau en onderzoekt hoe snel je dingen oppakt. Bij mij ging het ook zo. De instructeur bekeek hoe ik reed en gaf me instructies om te verbeteren. Aan het eind van de rit zag hij potentie en dus mocht ik deelnemen aan de spoedcursus. Sommige mensen leren door iets heel vaak te doen, bij anderen moet het erin slijpen. Het is helemaal geen punt als je niet in aanmerking komt om via een spoedcursus je rijbewijs te halen, je kunt altijd een regulier traject volgen! Wil jij je rijbewijs halen in de regio Rotterdam? Neem dan contact op met autorijschool Amber. Op hun site, autorijschoolamber.nl, lees je meer over het spoedtraject dat zij aanbieden, maar kun je ook meer informatie vinden over reguliere lespakketten. Laat je naam achter op het contactformulier, dan krijg je snel een informatiepakket toegestuurd.

Spoedcursus rijbewijs: lang in de auto

Wanneer je besluit om via een spoedcursus je rijbewijs te halen, kun je er gif op innemen dat je veel in de auto zit. De eerste paar dagen rijd je eigenlijk de hele dag. Je stapt ’s ochtends in de auto en rijdt tot het begin van de avond. Uiteraard heb je tussendoor wat pauzes, maar over het algemeen zit je heel veel uren achter het stuur. Dat is ook de kracht van het traject: je maakt het benodigde aantal uren in een zeer korte tijd. Ik moet zeggen dat de lessen soms best vermoeiend waren. Je zit zo lang in de auto, dat je echt je best moet doen om je te blijven concentreren. Ergens vond ik dat eigenlijk ook een goede oefening. Wanneer ik later naar Zuid-Frankrijk op vakantie ga, weet ik precies wat me te wachten staat! Voordat ik via een spoedcursus mijn rijbewijs kon halen, moest ik eerst de theorie in mijn bezit hebben. Dat heeft ermee te maken dat ze al vroeg in het proces je examen aanvragen, zodat je naderhand zo min mogelijk wachttijd hebt.

Het afrijden

Na de cursus moet je natuurlijk afrijden, net als ieder ander. Ik was daar toch wel een beetje nerveus voor, maar mijn instructeur had me goed voorbereid. Wil jij ook via een spoedcursus je rijbewijs halen? Surf dan snel naar bovenstaande site en maak een afspraak. Je kunt terecht met al je vragen, bijvoorbeeld wat de kosten van het traject zijn en hoe veel uur je daadwerkelijk in de auto zit. Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over de manier waarop ik ben geholpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn