De meeste wietzaadjes groeien het beste binnen, maar er zijn ook wietzaadjes die het goed doen als ze buiten staan. Natuurlijk zijn de zaadjes niet bestand tegen de vrieskou maar ze kunnen in tegenstelling tot wat mensen soms denken wel degelijk buiten staan en goed groeien. Er zijn verschillende soorten zaadjes die erg van elkaar verschillen en allemaal weer zo hun eigen eigenschappen hebben. Sommige wiedzaadjes zijn dan ook enkel en alleen geschikt voor het gebruik in de kas. Wietzaadjes komen in twee soorten. Er zijn mannelijk zaadjes en vrouwelijke zaadjes. Als je graag alleen vrouwelijke planten wilt telen dan zul je mannelijke planten moeten verwijderen. Dat is echter in de beginfase van de groei nog niet te zien. Aan de zaden kunnen we namelijk niet zien of we te maken hebben met een mannelijk plant of een vrouwelijk. Over het algemeen is de kans dat er uit een wietzaadje een mannelijk of een vrouwelijk plant groeit vijftig procent. Maar het is dus altijd een gok en daar valt weinig aan te veranderen. Als u speciale wensen heeft dan kunt u wel kiezen uit verschillende soorten wietzaadjes. U moet dan vooral kijken naar de eigenschappen van de zaden. Deze moeten passen bij de manier waarop u de zaden wilt telen. Als u kiest voor de wietzaadjes van High-Supplies.com dan kiest u voor kwaliteit. Wij verkopen enkel en alleen de beste zaadjes. Ons assortiment is verrijkt met een scala aan verschillende soorten zaden. Onze zaden zijn het best geschikt voor de binnenteelt. Dit heeft een belangrijke reden en dat is dat de wietzaadjes in de binnenteelt minder te lijden hebben onder de invloeden van buitenaf. Ze zijn beschermd en bevinden zich in meer stabiele omstandigheden waardoor ze sneller en in alle rust tot bloei kunnen komen. Doordat het proces nergens wordt onderbroken ontstaan er sterke planten met heerlijke toppen. Een aantal mogelijkheden waar u uit kunt kiezen zijn:

  • autoflower zaden
  • binnenkweek zaden
  • medicinaal zaad
  • gefeminiseerde zaden
  • reguliere zaden

Wietzaadjes van High-supplies.com

Aan het binnen telen van wietzaadjes zijn natuurlijk tal van voordelen verbonden waarvan sommige meer en andere minder voor de hand liggend zijn. Natuurlijk heeft u bij binnenteelt minder kans op schimmels. We zeggen ook wel als we het over de zaadjes hebben en de omstandigheden waarin ze opgroeien; dat ze zo min mogelijk onder stress moeten komen te staan. Onder stress voor de wietzaadjes verstaan we dan weersinvloeden; Deze invloeden kunnen zijn: temperatuurwisselingen, wind, schimmels en ongedierte. Dat zijn risico’s die stress opleveren en die ervoor zorgen dat de groei van de plant belemmerd wordt. In een kas loopt u deze risico’s niet of nauwelijks omdat hier de temperatuur kan worden geregeld. Het uiteindelijke doel van het kweken van de zaadjes is dat er een mooie plant uit voorkomt die mooie toppen biedt die het gewenste resultaat leveren. Het telen van wiet is iets wat mensen aanvankelijk zullen moeten leren door het simpelweg te doen. Toch is er meer dan voldoende informatie beschikbaar over wietzaadjes en het telen ervan. Er is zelfs zo veel informatie dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom raden wij altijd aan om van te voren wel voldoende te lezen maar u ook niet te laten overspoelen door de informatie te vinden is over wietzaadjes, want dan zal het u duizelen en telen is uiteindelijk iedere keer weer iets wat u zelf doet en waarbij u zelf tegen dingen aan zult lopen. Uiteindelijk leert u dus het beste uit de praktijk. Maar in onze gids kunnen wij u natuurlijk wel wat handreikingen doen om op de juiste manier van start te gaan.

Wietzaadjes ontkiemen

Wietzaadjes zijn in principe net als alle andere zaden zoals de zaden van bloemen. Simpel gezegd moet de zaden in de aarde worden gestopt en met de juiste voeding zal er dan een plant ontstaan. Wat wij vaak aanraden aan mensen die net beginnen met zaaien is om de zaden eerst in een kleine bak onder te stoppen. U maakt een gaatje van een paar centimeter en dekt de zaden dan toe. Het kan dan enkele dagen duren voor u iets ziet. Het is verstandig om deze pot af te dekken met plastic om ervoor te zorgen dat de temperatuur gelijk blijft. Als u toch besluit om de zaden buiten te planten dan is dat geen probleem. Maar ga dan wel pas aan de slag als u weet dat het in de nacht buiten niet meer vriest. Als u de zaadjes in de winter plant dan kunnen wij u op een briefje geven dat deze poging ten dode opgeschreven is. Zaadjes zijn vooral gebaat bij een constante omgeving waarin er op gelijke momenten water wordt gegeven en waarin weinig schommelingen in de temperatuur zijn. We weten ook dat wanneer we een pan rijst koken we de deksel het beste pas van de pan af kunnen halen als de rijst klaar is. Als u tussentijds steeds de deksel van de pan haalt dan interrumpeert u het proces en dat zal er dan voor zorgen dat er geen optimaal resultaat wordt bereikt. Als u binnen teelt heeft u ook het voordeel dat u dus op ieder moment kunt beginnen. U hoeft niet te wachten tot het buiten weer lekker weer is en dat vinden veel mensen een hele fijne bijkomstigheid. De belangrijkste zaden die wij aanbieden in ons assortiment zijn de Big Bud, White Widow en Amnesia. Voor alle informatie die u nodig heeft over het telen en kweken van zaden bent u bij ons op het juiste adres ga daarom snel naar de website van High-Supplies.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn