Elk koppel ervaart wel eens problemen of struggles in hun relatie, daar is haast geen uitzondering op. Oorzaken kunnen zijn dat men langs elkaar heen is gaan leven, dat een van de twee personen zelf niet zo lekker in zijn vel zit of dat er simpelweg teveel meningsverschillen bestaan over dagelijkse zaken. Wat de reden ook is, de relatietherapie in Delft helpt jou en je partner elke weer terugvinden en jullie relatie herstellen. De relatietherapie in Delft vind je bij www.zelfbewustzijn.nl, de website van Martin Goedknegt. Martin heeft jaren geleden een flinke burn-out gehad en is zich sindsdien aan het verdiepen in de oorzaken van disbalans binnen een mens. Zijn relatietherapie in Delft richt zich dan ook niet perse op de problemen die bestaan tussen beide partners, maar eerder op wat er zich bij elk van de partners vanbinnen afspeelt. Volgens Martin is zelfbewustzijn de sleutel tot een goede relatie, want pas als je jezelf goed kent en precies weet waar je voor staat en wat je wilt kun je dit aangeven en bijsturen in een relatie. Wat hierbij heel belangrijk is, is dat je dus jezelf beter leert kennen, inclusief alle facetten die je misschien helemaal niet zo leuk vindt, en dat je vervolgens jouw partner helemaal accepteert precies zoals diegene is, ook inclusief de mindere kanten. Eerlijk zijn naar jezelf en de ander over wat belangrijk is voor jou is heel belangrijk voor een relatie, want alleen dan is er gelijkwaardigheid en wederzijds respect.

Alternatieve relatietherapie in Delft

Bij Martin Goedknegt kun je terecht als je op zoek bent naar relatietherapie in Delft, maar niet per se bij een standaard psycholoog die standaard protocollen hanteert. Martin werkt namelijk net ietsje anders. Hij is namelijk geen psycholoog maar een coach, en gaat ervan uit dat zelfbewustzijn een hele belangrijke factor is binnen relaties en je door aan jezelf te werken je relatie een duwtje in de rug kunt geven. Daarbij hanteert hij een aantal principes, namelijk:

  • Als je jezelf beter begrijpt begrijpt je doorgaans de ander ook beter.
  • Als jij positiever denkt, trek je positievere dingen aan.
  • Verkeerde denkpatronen kunnen je relatie sterk beïnvloeden.

Tijdens de relatietherapie in Delft met Martin zul je merken dat hij constant probeert jou te laten stilstaan bij wat er zich vanbinnen bij je afspeelt, en hoe je dichter bij je eigen wensen en verlangens komt. Want ken je jezelf eigenlijk wel? Weet je waar je voor staat en wat je wilt?

Voorwaarden voor een goede relatie

Als je wilt werken aan je relatie zul je volgens Martin van deze relatietherapie in Delft eerst aan jezelf moeten werken. Pas als je jezelf goed kent en je bewust bent van hetgeen je van een ander verlangt kun je er om vragen. Bovendien ga je meestal andermans tekortkomingen accepteren als je je bewust wordt van je eigen slechte kanten. Het is prettig te weten dat je die niet perse hoeft te veranderen, zolang je dat van je partner ook maar niet verlangt. En deze wederzijdse acceptatie kan veel goed doen voor je relatie, aldus Martin. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn