Bent u op zoek naar opvang voor uw kind voor als u aan het werk bent? Wilt u graag dat uw kind opgevangen wordt door steeds dezelfde persoon, zodat er een vertrouwensband ontstaat? Maakt u liever gebruikt van kleinschalige kinderopvang? Dan is een gastouder wellicht wat voor u en uw kind. Gastouderbureau Snoesje helpt ouders in de regio Twente en de Achterhoek een geschikte gastouder te vinden. Dit bureau gelooft dat kleinschalige opvang door een vast persoon een positief effect heeft op de ontwikkeling van een kind. We zullen nu eerst de voordelen noemen van kinderopvang door een gastouder van gastouderbureau Snoesje. Vervolgens zullen we de procedure uiteenzetten via welke het zoeken van een geschikte oppas in zijn werk gaat. Ten slotte zullen we u vertellen waar u terecht kunt voor meer informatie over allerlei zaken die met het gastouderschap te maken hebben. Kunt u bijvoorbeeld een vergoeding krijgen? Of wat moet u doen als u zelf gastouder wilt worden? Ook geven we natuurlijk de contactgegevens via welke u meer informatie kunt opvragen of een opmerking kwijt kunt. Er zijn verschillende voordelen van het kiezen van een gastouder voor uw kind via gastouderbureau Snoesje. We zullen nu een aantal voor u opnoemen.

  • De keus is aan u: u kiest zelf degenen die u het meest geschikt vindt. U kunt daarbij vrijblijvend kennismaken met verschillende mogelijke gastouders.
  • Gastouderbureau Snoesje werkt alleen met gastouders die professioneel en betrouwbaar zijn.
  • Zo bent u ervan verzekerd dat er voor uw kind wordt gezorgd door een vast persoon waar uw kind vertrouwd mee is.
  • De opvang gebeurt in kleine groepen: maximaal vijf kinderen per groep.
  • Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kinderen meer ontspannen en zelfverzekerd opgroeien wanneer ze worden opgevangen door een gastouder, in tegenstelling tot andere manieren van opvang.
  • De opvang is flexibel en het is zelfs mogelijk om 24 uren per dag en 7 dagen per week opvang te hebben voor uw kind.
  • Als uw vaste gastouder op vakantie is of wegens ziekte de opvang van uw kind niet kan verzorgen, wordt er voor vervanging gezorgd.
  • Gastouderbureau Snoesje is een kleinschalig en betrokken bureau.
  • Dit alles wordt u aangeboden voor een gunstig tarief.

Hieruit blijkt dat bureau Snoesje een zeer persoonlijke werkwijze voorstaat, waarbij steeds gepoogd wordt de situatie voor het kind te optimaliseren. Dit komt ook terug in de manier waarop het bureau een gastouder voor u vindt. Zoals aangekondigd zullen we deze procedure nu voor u beschrijven.

Een gastouder zoeken: hoe gaat dit in zijn werk?

Als u op zoek bent naar een oppas kunt u contact opnemen met gastouderbureau Snoesje. Als u eerst liever nog wat meer informatie wilt, kunnen zij u dit vanzelfsprekend geven door uw vragen te beantwoorden of door u een informatiefolder te sturen, waarin u alles rustig nog even kunt doorlezen. Als u besluit een gastouder te willen zoeken, kan er een intakegesprek ingepland worden met iemand die de mogelijke gastouders in uw regio kent. Degene legt uit hoe opvang met behulp van een gastouder in zijn werk gaat en wat de volgende stappen zijn. Ook kunt u tijdens het gesprek de voor u en uw kind perfecte oppas beschrijven. Doordat degene waarmee u spreekt de gastouders in de regio kent, kan hij of zij u koppelen aan de gastouder die aan uw omschrijving voldoet. U kunt daarna in contact komen met mogelijke oppassen en zelf een keuze maken. Vervolgens zullen er tussen de gastouder en u afspraken gemaakt wordt en wordt de opvanglocatie bezocht. Gastouderbureau Snoesje zal een tijdje nadat de opvang door de gekozen oppas is begonnen contact opnemen met beide partijen, zowel met u als ouders en met de gastouder, om zich ervan te vergewissen dat alles nog steeds naar behoren verloopt.

Meer informatie

Voor uitgebreidere informatie over het bovenstaande kunt u terecht op de website van bureau Snoesje. Klik daarvoor op: http://www.gastouderbureausnoesje.nl/. Hier kunt u ook veel informatie vinden over andere zaken. Zo kunt u bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Klik daarvoor op de website op de rekenmodule, in het groene vlak links op uw beeldscherm. U komt dan terecht bij de rekenhulp van de Belastingdienst. Ook kunt u een wetenschappelijk onderzoek lezen waaruit blijkt dat opvang door een gastouder een positieve uitwerking heeft op het opgroeien van kinderen: ze blijken meer plezier en meer zelfvertrouwen te hebben. Natuurlijk is het gastouderbureau altijd geïnteresseerd in goede gastouders. Als u gastouder wilt worden kunt u dus ook op de website terecht voor meer informatie. Als u bovenin op het paarse vakje met ‘gastouders’ klikt, vindt u deze informatie. Daar kunt u bijvoorbeeld lezen dat het om kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar gaat; basisschoolleeftijd dus. Daarnaast moet u sinds 2010 aan vastgestelde eisen voldoen om gastouder te worden. Ook kunt u lezen waar de opvang van de kinderen meestal plaatsvindt, waar u zich kunt inschrijven en wat het inkomen is dat u kunt verwachten. Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ten slotte vindt u op bovengenoemde website natuurlijk de contactgegevens wie welke u in contact kunt komen met Snoesje. Als u een vraag of opmerking heeft kunt u een e-mail sturen naar info@gastouderbureausnoesje.nl. Uw e-mail wordt dan zo snel mogelijk beantwoordt. Ook kunt u bellen naar 053-5726115. Aarzel niet om, geheel vrijblijvend natuurlijk, contact met ons op te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn