De vooruitgang van de techniek heeft ons veel voordelen en veel mogelijkheden gebracht. Toch maken we nog lang niet voldoende gebruik van alle mogelijkheden die er zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld nog maar relatief weinig bedrijven die gebruik maken van een online werkplek. Waarom zou u dit nu doen? Door gebruik te maken van een online werkplek, kunt u binnen uw bedrijf het nieuwe werken, ook wel het flexibele werken genoemd, in gaan voeren. Dit betekent dat u uw werknemers meer flexibiliteit biedt zowel wat betreft hun werktijden, als wat betreft hun werkplek. Door hen een online werkplek te bieden, kunnen zij altijd werken, waar en wanneer zij dit maar willen. Dit betekent dat zij niet langer gebonden zijn aan kantoortijden, zij kunnen zelf hun uren in gaan delen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om gewoon van negen tot vijf te werken, maar zij kunnen ook net zo goed van zeven tot drie werken, of juist overdag een deel van het werk doen en ook ‘s avonds nog weer even aan de slag gaan. Daarnaast hoeven zij ook niet meer per se naar kantoor te komen om hun werk uit te kunnen voeren, zij kunnen door de online werkplek gaan werken waar zij maar willen, bijvoorbeeld bij hen thuis. Op deze manier wordt een betaalde baan veel flexibeler en wordt er dus zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de digitale vooruitgang ons brengt.

Online werkplek biedt veel voordelen

Als u uw werknemers een online werkplek aanbiedt, dan kan dit zowel voor henzelf als voor u als werkgever veel voordelen opleveren. Een groot pluspunt van de flexibiliteit die hiermee verkregen wordt, is dat het combineren van een betaalde baan met andere verplichtingen een stuk eenvoudiger wordt. Veel werknemers met kinderen kiezen bijvoorbeeld voor een deeltijdbaan, omdat zij graag thuis willen zijn op het moment dat hun kinderen uit school komen. Hebben zij de beschikking over een online werkplek, dan kunnen zij ook voltijd gaan werken als zij dat willen. Zij kunnen er dan immers voor kiezen om zelf de kinderen naar school te brengen, een aantal uren op kantoor te werken en dan de kinderen weer op te halen. De resterende werkuren vervullen zij dan vanuit huis, bijvoorbeeld als de kinderen op bed liggen. Voor jonge ouders is dit vaak echt ideaal. Daarnaast is het ook handig voor personeel dat mantelzorger is, door de flexibiliteit in uren, tijden en locatie kunnen zij hun werktaken veel beter combineren met hun zorgtaken. Zo kunnen zij hun eigen financiële onafhankelijkheid behouden en er toch voor hulpbehoevende familie of vrienden zijn. Een ander groot voordeel van de online werkplek is dat men niet meer gedwongen is om op momenten dat het heel erg druk is op de weg naar kantoor te rijden. Zo worden files vermeden, wordt de filedruk op de wegen lager en wordt er minder tijd verspild aan reistijd en in de file staan. Voor werknemers levert een online werkplek dus echt veel verschillende voordelen op. Maar waarom zou u dit als werkgever willen faciliteren, wat levert het u op? In de eerste plaats bereikt u hiermee dat uw personeel meer tevreden zal zijn over hun baan. Zij zullen minder stress ervaren en een betere balans in hun leven kunnen vinden tussen de verschillende rollen die zij moeten vervullen. Hierdoor zal het ziekteverzuim binnen uw bedrijf een flink stuk omlaag gaan en dat is voor u als werkgever natuurlijk financieel zeer interessant. Bovendien geeft u door middel van de flexibiliteit van de online werkplek uw personeel ook meer zelfstandigheid. Het vertrouwen in hen dat u hiermee uitstraalt, zal ertoe leiden dat men zich meer verantwoordelijk voelt voor het eigen werk, waardoor zowel de kwaliteit als de productiviteit omhoog zal gaan. Ook dit is voor u natuurlijk zeer interessant. Tot slot heeft het voor u als grote voordeel dat door de online werkplek lang niet iedereen tegelijkertijd op kantoor aanwezig zal zijn, waardoor u veel minder werkplekken nodig heeft. Ook dit kan een flinke kostenbesparing betekenen. Reden genoeg dus om de online werkplek in te voeren:

  • werknemers zijn minder tijd kwijt aan woon-werkverkeer
  • combinatie van zorg en werk wordt eenvoudiger
  • personeel is meer ontspannen, meer in balans en daardoor is het ziekteverzuim lager
  • u realiseert een kostenbesparing doordat er minder werkplekken nodig zijn
  • de productiviteit zal omhoog gaan

Spirit Cloud voor uw ICT oplossingen

Er zijn dus voldoende redenen waarom u uw personeel de mogelijkheid van een online werkplek zou willen bieden. Dit doet u natuurlijk niet zomaar. Eerst zult u met elkaar afspraken moeten maken over hoe vaak er bijvoorbeeld wel op kantoor gewerkt wordt, zodat er een goede binding met het bedrijf blijft. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat er een goede online werkplek gecreëerd wordt, waardoor al het personeel altijd en overal toegang heeft tot alle informatie, documenten en e-mails die zij nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren. Dit kan Spirit Cloud voor u verzorgen. Zij kunnen een veilige online werkplek creëren, waar personeelsleden niet alleen individueel veilig in kunnen werken, maar waarin zij ook gezamenlijk opdrachten uit kunnen voeren. Doordat Spirit Cloud voor ieder bedrijf een passende oplossing zoekt, kunt u er zeker van zijn dat de online werkplek die zij voor u creëren helemaal afgestemd is op uw specifieke situatie. Wilt u graag overstappen naar het flexibele werken? Laat Spirit Cloud dan de ICT oplossingen hiervoor verzorgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn