Al sinds enkele jaren heb ik mijn eigen webshop. Toch ben ik pas enige tijd geleden gaan kijken naar een goede ondersteunende back-end waardoor de processen in de webshop veel beter zouden verlopen. Het duurde best lang voordat ik eindelijk een open-source content management systeem gevonden had dat aan al mijn wensen voldeed. Daarvoor had ik wel een back-end server, maar niet eentje die ook echt alle onderdelen bij elkaar hield. Ik moest daarvoor vaak zelf nog allerlei dingen met de hand regelen die ik eigenlijk veel automatischer wilde laten verlopen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat mij daarbij kon helpen. Uiteindelijk vond ik het bedrijf DPX en zij hadden precies wat ik zocht. Zij werken namelijk met magento, het open-source management systeem dat ideaal werkt voor webshops. En het gaat heel breed. Magento is niet alleen een geweldige back-end met de webshop, maar ook voor andere onderdelen. Bijvoorbeeld voor app ontwikkeling. De klanten die graag op mijn webshop komen zijn mensen die vaak ook met apps aan de gang gaan en daarom vond ik het de investering wel waard om een app te laten maken voor mijn webshop. Met magento kan ik dit perfect laten aansluiten op mijn website, waardoor ik van alles een heel goed overzicht heb. Dit was voor mij erg belangrijk, want ik vind het een service die je levert als je een webshop hebt. Je wilt het jezelf natuurlijk ook zo makkelijk mogelijk maken en dus koos ik er voor om met magento aan de slag te gaan. Dit is overigens niet zo heel erg simpel en daarom riep ik graag de hulp in van het bedrijf DPX om mij daarin te ondersteunen. Uiteraard doe ik alles voor mijn website zelf en ik werk ook zelf in magento, maar DPX heeft mij ondersteunt in de verschillende stadia waarin ik met magento aan de slag ging.

  • webshop
  • app ontwikkeling
  • marketing

Op deze drie gebieden biedt DPX magento ondersteuning aan. Je kunt makkelijk via hun website hier uitgebreide informatie over vinden. Ik vond het erg prettig om met DPX samen te werken en ook het werken met magento gaat inmiddels erg goed. In het begin was het even wennen om met een nieuw systeem aan de slag te gaan. Dit is natuurlijk ook niet vreemd. Altijd als je met een nieuwe software aan de slag gaat, dan moet je daar even aan wennen. Alles is nieuw, dus het neemt wat tijd in beslag om alles weer te kunnen vinden. Maar met behulp van DPX kon ik er al snel mee uit de voeten.

Een betere back-end met magento

Het hebben van een goede back-end is natuurlijk cruciaal als het aankomt op het goed draaien van een webshop. Zonder een goede back-end kom je niet zo ver. Niet alleen omdat je dan alles zelf moet doen, wat natuurlijk heel erg veel tijd kost, maar ook omdat een back-end je ook op veel andere gebieden veel meer kan vertellen. Bijvoorbeeld waar je klanten vandaan komen of wanneer ze precies winkelen. Hier kun je veel interessante informatie uit halen die je weer kunt gebruiken voor je bedrijf. En dit is dan ook precies wat ik gedaan heb. Mijn webshop liep best aardig, maar ik wist dat dit veel beter kon. En met magento krijg ik dat ook daadwerkelijk voor elkaar. DPX heeft op het gebied van magento dus verschillende onderdelen waarbij ze je kunnen helpen. Dit is wel zo prettig, want een webshop hangt en staat bij verschillende dingen. Ik dacht toen ik net begonnen was met mijn webshop dat ik er gewoon voor moest zorgen dat je webshop online was en dat mensen er doorheen konden surfen en dat ze dan vanzelf zouden kopen. Ik kwam er al snel achter dat dit dus niet het geval is en dat ik daar echt anders in moest staan. Met magento werd dat een stuk makkelijker. Het heeft een geweldige ondersteuning ook op marketing gebied. Bijvoorbeeld door de informatie die je eruit kunt halen. DPX doet dan ook veel meer dan alleen maar webshops bouwen met magento. Ook denken zij met je mee over het aanpakken van je marketing strategie van de webshop. Het werken met magento is echt een stuk soepeler verlopen door de hulp die ik van DPX kreeg.

Doe meer voor je bedrijf met magento

Het investeren in een nieuw systeem is best prijzig. En daarom kiezen veel bedrijven ervoor om het niet te doen. Ik was dus lange tijd een van die mensen. Toen ik voor het eerst van magento hoorde was mijn eerste gedachte ook eigenlijk dat het wel te duur zou zijn. Maar ik zal je zeggen dat het dat zeker waard is. Het geld dat je er namelijk in investeert betaalt zich dubbel en dwars weer terug. Na het introduceren van magento moest ik natuurlijk even wennen om met dit systeem als back-end te werken. Je weet niet direct waar alles zit en daar moet je handigheid in krijgen. Door de hulp van DPX duurde dat echter niet lang en nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder magento heb gewerkt. Ik raad magento dan ook aan iedereen aan die met webshops werkt. Het is echt de manier om dingen echt heel erg veel makkelijker voor jezelf te maken. Zeker met de hulp van DPX maakt magento je werk vele malen simpeler.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn