Niets is zo fijn als een mooie tuin hebben, maar veel mensen vinden werken in de tuin een stuk minder prettig. En, als ze het wel leuk vinden, ze hebben er vaak ook gewoon te weinig tijd voor. Het resultaat is dan ook dat het gras er vaak niet mooi bij staat, terwijl u wel graag een mooi gazon wilt hebben. Klinkt dit probleem u bekend in de oren? Kies dan voor kunstgras. Met kunstgras creëert u heel gemakkelijk een mooi gazon, een heerlijke plek om te zitten en een fijne plaats voor de kinderen om te spelen. Doordat het geen levend product is, hebt u niet te maken met zaken als grasmaaien. Voor veel mensen is dat toch wel het grootste probleem van het hebben van een gazon. Vooral in de lente en het begin van de zomer, als het gras weer volop begint te groeien, moet er vaak gemaaid worden. Soms wel twee keer in de week, als u het mooi wilt houden. Daar hebt u met uw drukke leven natuurlijk helemaal de tijd niet voor. Het voordeel van kunstgras is dat u niet te maken krijgt met veel onderhoud. Bovendien bent u er dan ook van verzekerd dat uw gras altijd mooi groen is. In de zomer, in droge en warme periodes, wil het bij gewoon gras immers wel gebeuren dat er bruine en kale plekken gaan ontstaan. Om dit te voorkomen moet u dan gaan sproeien en dat kost natuurlijk ook weer veel tijd. Met kunstgras hebt u ook van dit probleem helemaal geen last, dat ligt er gewoon altijd mooi groen bij. Kunstgras is dus echt een ideale oplossing voor iedereen die wel graag een mooie, groene tuin wil hebben, maar die geen tijd heeft om hier zelf veel aan te doen en geen geld heeft om mensen in te huren om dit voor ze te doen.

Kunstgras onderhouden

We merkten net al op dat u van kunstgras veel minder werk heeft dan van gewoon gras. Dit betekent echter niet dat u er helemaal niet naar om hoeft te kijken. Wilt u dat het er mooi uit blijft zien en dat het lang meegaat, dan is het belangrijk dat u wel af en toe wat onderhoud pleegt aan uw gazon. Wat moet u hier nu precies onder verstaan, wat moet u dan doen? U moet het kunstgras:

  • schoonhouden, zorgen dat afgevallen bladeren bijvoorbeeld er niet te lang op blijven liggen, want dit kan gaan rotten en voor vieze plekken zorgen
  • af en toe borstelen of harken, zodat de sprieten weer mooi overeind gaan staan die door het gebruik plat waren gaan liggen
  • vrij houden van onkruid
  • schoonmaken als u er iets op hebt laten vallen, zoals eten

Hoe doet u dit nu allemaal precies? Is dit uiteindelijk ook niet heel veel werk? Nee, het is zeker niet veel werk en deze klusjes zijn zeer gemakkelijk uit te voeren. Van afgevallen bladeren hebt u natuurlijk alleen maar last in de herfst. Deze verwijdert u gemakkelijk van uw kunstgras met een bladblazer of een hark. Het borstelen of harken hoeft u alleen te doen op het moment dat er door veelvuldig gebruik veel sprieten plat zijn gaan liggen. Loopt u weinig over uw kunstgras, dan zult u deze klus dan ook zelden hoeven uit te voeren. Ook het schoonmaken is erg weinig werk, u pakt gewoon op wat u had laten vallen en spoelt het even na met wat water. Een regenbui zorgt er vervolgens wel voor dat kleine restanten ook goed wegspoelen en alles weer schoon wordt. Het kunstgras vrijhouden van onkruid is wel erg belangrijk, dit kan namelijk de levensduur zeer aantasten. Hoe kunt u dit nu het beste doen? Het beste is om regelmatig even te controleren of er onkruid is gaan groeien. Als de plantjes nog jong zijn, zijn ze namelijk nog niet goed geworteld en kunt u ze er zo uitplukken. Ook met een borstel of hark is het dan heel gemakkelijk te verwijderen. Hebt u hier een poosje geen tijd voor gehad en is het onkruid gaan wortelen in het kunstgras? Ook dan is er nog geen man overboord. Met biologische bestrijdingsmiddelen verdelgt u gemakkelijk en snel onkruid, algen en mos, zonder dat dit schade toebrengt aan uw gazon. Door deze regels in acht te nemen, kunt u erg lang plezier hebben van uw kunstgras en blijft het lange tijd in een goede staat.

Diverse soorten

Wilt u kunstgras aan gaan schaffen, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende types verkrijgbaar zijn. Dit spreekt eigenlijk voor zich, een veld waar veel op gespeeld of gesport wordt, vereist natuurlijk een ander soort kwaliteit materiaal dan een gazon waar eigenlijk alleen maar naar gekeken wordt en waar maar af en toe een keer over gewandeld wordt. Bij het bedrijf Vario kunt u voor alle verschillende activiteiten een goede kwaliteit kunstgras krijgen. Het grote voordeel van dit bedrijf is bovendien dat zij zeer transparant en eerlijk zijn, zij kunnen u goed voorlichten over de mogelijkheden die dit product u kan bieden, maar zij zijn ook eerlijk over de beperkingen ervan. Zo weet u echt waar u aan toe bent en of een gazon van kunstgras voor u de juiste keus is. Een ander groot pluspunt van Vario is dat zij alleen maar producten verkopen die gegarandeerd veilig zijn voor zowel mens, dier als milieu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn