Iedereen die een website heeft wil natuurlijk zo hoog mogelijk in Google staan met de zoekwoorden die op jouw website van toepassing zijn. Het is voor veel mensen erg lastig om dit te bereiken, omdat ze niet weten hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen. Een van de strategieën die je daarvoor kunt gebruiken is linkbuilding. Een term die veel mensen vreemd in de oren zal klinken, maar met een beetje gerichte hulp kun je dit al heel makkelijk zelf doen. Linkbuilding is met name een kwestie van doorhebben wat je ermee kunt doen en hoe je dit precies kunt bereiken. Er zijn verschillende opties die een goede linkbuilden strategie kunnen opzetten. Bij een bedrijf als Webhog kunnen ze je precies laten zien hoe het linkbuilden werkt en wat ze precies kunnen doen voor je. Dit verschilt ook weer per website. Maar wat kun je allemaal bereiken met linkbuilden?

  • Meer bezoekers op je website.
  • Een hogere plaats in Google.
  • Meer klanten.

Dit zijn natuurlijk allemaal doelen die met elkaar te maken hebben, maar die moet je wel een voor een bereiken om de doelen ook daadwerkelijk te behalen. Een hogere plaats in Google zorgt vaak automatisch tot meer bezoekers op je website, maar niet automatisch tot meer klanten. Afhankelijk van je dienst of product zul je er dan met je website of zelf voor moeten zorgen dat dit gebeurd en dat je de klanten ook daadwerkelijk binnen haalt. Bij het verkopen van producten via je website is het taak om een heldere website te hebben, waar mensen makkelijk en snel de producten kunnen kopen die ze zoeken. Hoog in Google staan is dus niet het enige wat je moet doen om je linkbuilding strategie succesvol te laten zijn. Daarna begint het echte werk pas. Bij een dienst is het helemaal belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt dat de bezoekers op je website doen. Zorg je er via het linkbuilden voor dat de meeste mensen via je blog op je website binnen komen? Dan wil je ze vanaf daar natuurlijk verder leiden naar bijvoorbeeld je contact pagina, en er dan voor zorgen dat ze ook echt contact met je opnemen. Je website moet dus zeker in orde zijn om je linkbuilding strategie helemaal af te maken. Denk bij het linkbuilden dus zeker verder dan alleen maar hoger in Google terecht komen en meer bezoekers trekken.

Je doelen behalen met linkbuilden

Een goede linkbuilden strategie kan je dus heel erg veel brengen, maar hoe zorg je er nou voor dat dit ook echt goed uitpakt? Dat is natuurlijk een tweede. Het opzetten van de juiste linkbuilden tools kan even een uitzoekwerk zijn. Je moet weten waar je bezoekers precies vandaan komen en welke zoekwoorden gebruikt worden op het gebied van je website. Wanneer je dat niet weet, is het lastig om echt goed te linkbuilden. Hier begin je dus al. Als je al een SEO strategie hebt opgezet heb je deze kennis al. En anders is het nooit te laat om er alsnog mee te beginnen. Dit kun je natuurlijk allemaal uitbesteden. Een bedrijf als Webhog kan je daarbij heel erg goed helpen. Ze kunnen je niet alleen helpen bij het linkbuilden, maar ook het begin van andere SEO tools. Linkbuilden is daar maar een klein gedeelte van, maar wel eentje die je heel veel kan opbrengen. Wanneer je nog nooit aan een linkbuilden strategie hebt gewerkt raden we je zeker aan om eens contact op te nemen met een professional die je daarbij kan helpen. Het uitvoeren van een goede linkbuilding strategie kan door veel ondernemers zelf gedaan worden. Als zelfstandige ondernemer sta je vaak het dichtst bij je eigen bedrijf. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om via het schrijven van artikelen voor andere websites aan linkbuilden te doen is het natuurlijk verstandig om dat zelf te doen. Je kunt dit wel uitbesteden, maar jij weet het meest van je core business. Het uitzoeken van de websites waarop je dit eventueel kunt doen is echter een stuk lastiger en daar kan een bedrijf als Webhog je heel goed bij helpen.

Meer linkbuilden in minder tijd

Dat een goede linkbuilden strategie veel tijd in beslag kan nemen dat is je inmiddels misschien wel duidelijk geworden. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Je kunt natuurlijk voor de linkbuilden tools kiezen die minder tijd in beslag nemen. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld wel zelf de artikelen te schrijven die op andere websites geplaatst kunnen worden, maar om vervolgens de rest over te laten aan Webhog. Er komt natuurlijk ook stuk van statistieken bijhouden kijken bij het doen van linkbuilden. Dit kan best lastig zijn wanneer je niet weet waar je precies naar moet kijken. Dit zijn dus dingen die een professional van je over kan nemen om toch op de juiste manier het linkbuilden te doen en voort te zetten. Een strategie opzetten voor het linkbuilden is natuurlijk niet altijd voldoende. Er kunnen een hoop dingen veranderen terwijl je er mee bezig bent en je moet dus in staat zijn om je strategie aan te passen. Veel ondernemers die weinig verstand hebben van linkbuilden besteden dit uit aan een professional die dat goed in de gaten kan houden. Zo kun je tot een goede samenwerking komen waarbij beide partijen tot de beste strategie komen en dus ook tot de beste resultaten. Dat is tenslotte wat je wilt wanneer je hieraan begint.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn