Een half jaar geleden ben ik voor het eerst bij een natuurgeneeskundige therapeut terecht gekomen. Ik geloofde eerst niet zo in natuurgeneeskundige therapie. Mijn vader is huisarts en mijn moeder werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis. Als ik in het verleden pijn had, werd ik door mijn vader meteen naar een arts of een fysiotherapeut doorgestuurd. Dit hielp altijd prima, totdat ik last van hoofdpijn kreeg. De behandelingen door een fysiotherapeut hielpen niet en mijn vader kon me ook niet helpen. Via een vriendin werd ik getipt om toch eens een afspraak te maken met een natuurgeneeskundige therapeut. Mijn vriendin had altijd last haar spijsvertering. De adviezen van de huisarts hielpen niet, maar door de behandeling van een natuurgeneeskundige therapeut was ze binnen enkele weken van haar klachten af geholpen. Omdat mijn hoofdpijn bijna ondragelijk was, stond ik er voor open om alles uit te proberen. Als ik maar van mijn hoofdpijn af kwam. In Roosendaal, de stad waar ik woon, ging ik via Google op zoek naar een natuurgeneeskundige therapeut. Zo kwam ik bij de website van Boukaria Natuurgeneeskundige therapie uit. De website www.boukaria.nl zag er netjes en overzichtelijk uit. Dat gaf mij meteen een betrouwbare indruk. Ik besloot daarom contact op te nemen met de natuurgeneeskundige therapeut van Boukaria Natuurgeneeskundige therapie.

Natuurgeneeskundige therapeut neemt klachten serieus

Voor het eerst in mijn leven had ik het gevoel dat mijn klachten echt serieus genomen werden. Ik werd voorheen ook wel geholpen, maar meestal stond ik binnen enkele minuten buiten met een recept voor de apotheek. Bij Boukaria werden mijn klachten tijdens de eerste afspraak uitgebreid besproken. Jasperina Prinsen, de natuurgeneeskundige therapeut bij Boukaria, wist precies de juiste vragen te stellen. Op basis van ons gesprek en een lichamelijk onderzoek kwam ze tot de conclusie dat mijn ademhaling niet goed was. Dat kon mijn hoofdpijnklachten verklaren. Als de ademhaling niet soepel verloopt, kan dat bepaalde lichaamsprocessen verstoren. We gingen daarom aan de slag met ademtherapie en cesartherapie. Van de therapeut leerde ik hoe ik mijn ademhaling kon verbeteren. Ik kreeg ademoefeningen mee voor thuis en ik moest gedurende mijn dagelijkse bezigheden bewust op mijn ademhaling letten. Tijdens de behandelingen hebben we ook aan mijn houding gewerkt. Ik was geneigd om mijn hoofd naar voren te laten hangen. Dit deed ik altijd. Als ik achter mijn computer zat, als ik een gesprek hield met iemand of als ik op en neer liep. Daar was ik me nooit eerder van bewust. Van de natuurgeneeskundige therapeut leerde ik hoe ik mijn houding aan moest passen zodat ik rechtop liep. Binnen enkele weken was ik van mijn hoofdpijn af en de klachten komen niet meer terug. De natuurgeneeskundige therapeut heeft ervoor gezorgd dat ik weet hoe ik goed kan lopen, zitten en staan. Natuurlijk gaat het nog niet altijd goed, maar ik kan een slechte houding goed herkennen en mezelf meteen corrigeren. Ik kan een slechte houding nu zelfs herkennen bij mijn collega´s en vriend. Dan laat ik ze zien hoe het beter kan.

Verzekering

Ik wist van te voren niet dat de natuurgeneeskundige behandelingen verzekerd werden door de verzekering. Maar gelukkig was dit wel het geval. Alle behandelingen werden vergoed door mijn aanvullende verzekering. Ik heb mijn vader inmiddels ook zo ver gekregen om patiënten door te sturen naar een natuurgeneeskundige therapeut. Hij stuurt patiënten door met:

  • Nekklachten
  • Hoofdpijn
  • Rugklachten
  • Schouderklachten
  • Ademhalingsklachten
  • Klachten bij het sporten en bewegen.

Hij had zich voorheen nooit genoeg in de behandelingen verdiept. Nu is ook hij ervan overtuigd dat de behandelingen van een natuurgeneeskundige therapeut werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn