De term ‘het nieuwe werken’ wordt tegenwoordig vaak gebruikt, maar wat wordt hier nu eigenlijk precies mee bedoeld? Als mensen het hebben over het nieuwe werken, dan bedoelen zij het feit dat mensen tegenwoordig niet meer vast zitten aan één werkplek en vaststaande werktijden om hun werkzaamheden uit te voeren. Het houdt in dat er veel flexibeler omgegaan wordt met werktijden en werkplaatsen. Dit klinkt misschien wat chaotisch, maar het heeft vele voordelen en in de praktijk werkt het vaak erg goed. Het stelt mensen namelijk in staat om zo optimaal mogelijk hun verschillende taken in het leven op elkaar af te stemmen. Jonge ouders willen natuurlijk graag zoveel mogelijk bij hun kinderen zijn en dat lukt niet als zij van acht tot vijf op kantoor zitten. Het is voor hen dan veel prettiger om alleen naar kantoor te gaan op het moment dat de kinderen op school zitten en te zorgen dat zij er voor hen zijn op het moment dat zij uit school thuis komen. Het werk wat normaal gesproken van drie tot vijf gedaan zou worden, kan dan op een ander moment ingehaald worden, bijvoorbeeld ‘s avonds. Door het nieuwe werken is deze flexibiliteit mogelijk en worden ouders in staat gesteld om meer tijd met hun kinderen door te brengen en hen zo de aandacht te geven die zij verdien en die zij nodig hebben. Doordat het nieuwe werken het mogelijk maakt om vanuit huis te werken, is het ook mogelijk om zelf voor de kinderen te zorgen als zij ziek zijn. Werknemers kunnen dan vanuit huis hun werktaken uitvoeren, terwijl zij op hun zieke zoon of dochter letten. Voor kids is het natuurlijk erg fijn als een van hun ouders in de buurt is op het moment dat ze ziek zijn, want aandacht van papa of mama is dan immers heel belangrijk. Doordat het nieuwe werken een flexibele indeling van werktijden mogelijk maakt, kunt u als ouder op die momenten werken dat uw zieke zoon of dochter ligt te slapen en voor hem of haar zorgen als dat nodig is. Zo kunt u beter uw rol van ouder en werknemer combineren.

Voordelen van het nieuwe werken

Voor werknemers is het voordeel van het nieuwe werken dus duidelijk, zij genieten meer flexibiliteit en hebben meer de mogelijkheid om hun eigen dagindeling te bepalen. Zo wordt het combineren van zorg en werk dus gemakkelijker en dat geeft vaak veel rust. Maar wat is voor werkgevers nu het voordeel van het nieuwe werken, levert het hen ook iets op? Jazeker, ook voor hen is dit zeer interessant. In de eerste plaats heeft het als voordeel dat nooit al uw werknemers tegelijkertijd op de werkvloer aanwezig zijn, waardoor u dus veel minder werkplekken hoeft te creëren. Zo hebt u dus minder werkruimte nodig, wat er toe leidt dat u minder kosten hoeft te maken. Een ander voordeel van het nieuwe werken voor werkgevers is dat hun personeel beter in hun vel zit. Als zij immers alle verschillende taken in hun leven gemakkelijker kunnen vervullen, als zij hun dagen meer in kunnen vullen op een manier die bij hun leven past, dan zullen zij zich een stuk prettiger voelen. Zij zullen beter in hun vel zitten en dit zal er zeker toe leiden dat er minder ziekteverzuim ontstaat. Dat is natuurlijk voor werkgevers weer erg prettig, want ziekteverzuim is immers vaak een flinke kostenpost. Het nieuwe werken brengt dus voor iedereen voordelen:

  • werkgevers hoeven minder werkplekken aan te bieden en hebben dus een kleinere werkvloer nodig, waardoor de kosten hiervoor lager liggen
  • personeel zit beter in hun vel, er is minder ziekteverzuim en ook dit leidt tot lagere kosten
  • werknemers kunnen hun dagen flexibeler indelen en kunnen daardoor zorg en werk beter met elkaar combineren

Vanwege de vele voordelen die het biedt, is het zeker de moeite waard om eens uit te zoeken of het nieuwe werken ook voor uw bedrijf efficiënt zou zijn.

Benodigdheden

Natuurlijk kunt u niet zomaar met het nieuwe werken aan de slag gaan, hiervoor moeten wel de juiste voorwaarden geschapen worden. Als u wilt dat mensen vanaf waar dan ook hun werk kunnen doen, dan is het nodig om dit op de juiste manier te faciliteren. Mensen kunnen alleen aan de slag met het nieuwe werken als zij ook daadwerkelijk overal toegang hebben tot alle documenten en gegevens die zij nodig hebben om hun werktaken uit te voeren. U hebt hiervoor dus goede ICT oplossingen nodig. Bij ICT Spirit kunnen zij u alles bieden wat u nodig hebt om het nieuwe werken te faciliteren. Zij bieden uw bedrijf een veilige externe opslag in hun datacenters, waardoor u altijd via een internetverbinding toegang hebt tot alle bedrijfszaken. Mensen kunnen dan altijd bij hun documenten, hun contacten, hun agenda en hun e-mail komen. Zo heeft uw personeel altijd de beschikking over alles wat zij nodig hebben om hun werk uit te voeren op een andere locatie dan hun vaste werkplek. Door de uitstekende beveiliging die ICT Spirits biedt, kunt u er zeker van zijn dat het faciliteren van het nieuwe werken er niet voor zorgt dat uw bedrijfsgegevens zomaar op straat komen te liggen. Bovendien zorgen zij er voor dat er continu back-ups gemaakt worden van alle werkzaamheden, waardoor er ook nooit zomaar werk verloren gaat. Wilt u het nieuwe werken invoeren binnen uw bedrijf? Neem dan zeker eens contact op met ICT Spirits.

Meer van Ictspirit.nl

Deel dit bericht op socialmedia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn