Wil jij ook meer informatie over de registeraccountant in Hengelo? Lees dan dit artikel. Wij hebben namelijk uitgezocht hoe je een registeraccountant in Hengelo kunt worden en natuurlijk ook wat diens werkzaamheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld na je studie aan de slag bij Beersen & Grandiek Belastingadviseurs, dat is een professioneel en relatief klein kantoor dat werkzaam is sinds 1989 op onder andere het gebied van belastingadvies en  belastingaangiften. Zij werken binnen de zakelijke markt vooral met ondernemingen die stammen uit het midden- en kleinbedrijf. Zij onderscheiden zich voor een informele aanpak en daarnaast een focus op administratie en jaarrekeningen vanuit een fiscaal en adviserend perspectief. 

Wat doet de registeraccountant in Hengelo? 

Wat doet een registeraccountant in Hengelo dan eigenlijk? De werkzaamheden van een registeraccount, die ook wel RA-accountant wordt genoemd zijn vooral het zich bezig houden met de financiële verantwoording. Hij controleert onder andere de jaarrekeningen of stelt de jaarrekening zelf samen. Een RA is tegelijkertijd ook een adviseur, hij is daarmee een vertrouwenspersoon als het ware voor het maatschappelijk verkeer. Het beroep van de RA is gebonden aan vrij strenge regels, een RA moet zich onder ander houden aan de volgende beginselen:
Als je een opleiding tot het zijn van registeraccountant hebt afgerond op een succesvolle manier dan kun je je vervolgens officieel inschrijven in het Accountantsregister die bij de NBA hoort en vervolgens kun je dan aan de slag als RA. Wat verdien t een RA dan eigenlijk? Al een RA heb je een goed perspectief als het om salaris gaat, maar het is wel zo dat de salarissen sterk uiteen lopen. Het is namelijk zo dat je als beginner ongeveer bruto vijftigduizend euro kunt verdienen per jaar, en als je naar senior manager stijgt qua functie (wat iedereen natuurlijk wil) stijgt je salaris naar ongeveer gemiddeld vijfentachtigduizend euro per jaar. Als we dan een vergelijking maken met de partner dan zien we dat de partner ongeveer honderdvijftigduizend euro per jaar kan verdienen. Dat zijn best wel grote bedragen die verdiend kunnen worden! 

Hoe word je een registeraccountant in Hengelo? 

Je bent er uit, je wilt een opleiding gaan doen. Hoe word je dan registeraccountant in Hengelo? Want het is belangrijk om te weten hoe jij RA word, welk pad voor jou is klaargelegd om te gaan volgen. Wel, je wordt registeraccountant in Hengelo door dus een opleiding te volgen aan de universiteit, deze bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Als je minimaal een hbo-diploma hebt gehaald dan kun je bijvoorbeeld beginnen aan de opleiding tot RA aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, je kunt ook een aantal vrijstellingen krijgen en er bestaan wederom mogelijkheden om een vrijstelling te krijgen voor een of meerdere vakken. Dus wil jij registeraccountant in Hengelo worden en toch studeren in Amsterdam? Dat kan, want het is niet per definitie zo dat je moet gaan werken waar je studeert. Dat zou toch ook niet leuk zijn? Dan moet je misschien je hele leven in en stad zijn waar je het niet volledig naar je zin hebt. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn