Naarmate de temperatuur daalt, zul je je misschien afvragen of het de moeite loont om te investeren in een set volkswagen gte golf winterbanden. Winterbanden zijn de afgelopen jaren de bron van heel wat gesprekken geweest. Maar wat zijn de feiten over winterbanden en is het nodig een set te hebben in Nederland? Laat we beginnen bij wat een winterband is. Er zijn drie hoofdtypen banden die je zou kunnen gebruiken op de weg in Nederland.

  • De zomerband – Dit is wat de meerderheid van de Nederlandse chauffeurs gebruiken en wat je zou kunnen beschouwen als een “normale” band. Zomerbanden hebben een relatief harde samenstelling, wat betekent dat ze zacht worden bij mildere temperaturen om veel grip te bieden – meestal wordt dit gerekend boven 7° C. Dat maakt ze echter minder bruikbaar wanneer de temperatuur onder dat cijfer daalt, wanneer ze te hard zijn en niet genoeg grip kunnen bieden.
  • De winterband – Winterbanden hebben een sneeuwvloksymbool aan de zijkant en zijn gemaakt van een zachtere samenstelling. Dat betekent dat ze nog steeds zacht genoeg zijn om de grip te bieden die je nodig hebt bij temperaturen onder de 7° C. Ze hebben ook een ander profielpatroon, met fijne groeven of “lamellen” gesneden in elk loopvlakblok dat beter in de sneeuw bijt.
  • All season – Tussen winter- en zomerbanden zit een derde band: de all season band. Het doel van deze band is om het beste van twee werelden te bieden; een zachtere samenstelling dan een winterband, zodat deze zowel in koude als milde temperaturen kan worden gebruikt, maar nog steeds met lamellen om te helpen bij grip in sneeuw en modder. Deze banden worden als nuttig beschouwd tot -5° C.

Zijn volkswagen gte golf winterbanden goed voor Nederland?

Op het eerste gezicht moet de all-season-band het best geschikt zijn voor gebruik in Nederland, omdat deze het beste wordt beoordeeld voor gebruik bij de soorten temperaturen waar we het grootste deel van het jaar mee te maken hebben. De vraag of je volkswagen gte golf winterbanden in Nederland op je Golf GTE moet monteren, is de meest besproken kwestie. Eigenlijk draait het allemaal om hoeveel tijd je van het winterseizoen onder 7° C zult doorbrengen. Als je voor het grootste deel van de winter onder die temperatuur komt, is het kopen van een afzonderlijke set volkswagen gte golf winterbanden en het veranderen ervan in oktober en maart de beste oplossing.

Dus winterbanden zijn niet alleen goed voor sneeuw en ijs?

Huidig onderzoek suggereert dat volkswagen gte golf winterbanden beter zijn dan zomerbanden als de temperatuur onder de 7 ° C zakt. Dat betekent dat een auto uitgerust met winterbanden sneller zal stoppen bij gevaar en onder alle weersomstandigheden minder zal slippen als de temperatuur onder dit niveau daalt. Bovendien helpen volkswagen gte golf winterbanden bij het nemen van uitzonderlijke bochtprestaties. Winterbanden zijn vaak iets duurder dan zomerbanden om te kopen, maar een set volkswagen gte golf winterbanden zijn de investering. Houd in gedachten dat, hoewel je voor twee sets banden moet betalen, ze ook twee keer zo lang meegaan; met andere woorden, veel van de extra kosten die je investeert in je set volkswagen gte golf winterbanden worden verzacht door het feit dat ze de last van je zomerbanden voor de helft van het jaar overnemen. Bovendien zal je hybride een stuk veiliger rijden (door een betere grip), waardoor ook jij optimaal beschermd bent. Volkswagen gte golf winterbanden online bestellen? Bij JD Banden & velgen heb je binnen 24 uur je banden. Contacteer hen via jdbandenvelgen.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn