Hammam in Leiden biedt rustDe hammam in Leiden van House of Graces is een oase van rust waar je echt even tot jezelf komt. We kennen het allemaal. We zijn druk met ons werk, onze agenda loopt over met sociale afspraken en social media laat ons geen moment van de dag met rust. Het is dan lastig om een moment voor jezelf te pakken, waarbij je echt even kunt genieten van sereniteit en ontspanning. Iets wat meer dan een cadeautje voor jezelf zou moeten zijn, maar regelmatig een ritueel in je leven kan zijn. Deze hammam in Leiden biedt de mogelijkheid om die rust te vinden. De hammam, een reinigingstraditie die al honderden jaren bestaat, is een stoombadervaring die uit het oosten ons heeft bereikt. Het authentieke gevoel en de reiniging van lichaam en geest zorgen ervoor dat je de waan van de dag en de bijkomende stress even kunt vergeten. House of Graces is dé plek om te genieten van een hammam in Leiden.

De faciliteiten van deze hammam in Leiden

Bij een Turkse hammam denkt men al snel aan een sauna. Toch is dit anders, want een sauna werkt met droge lucht, terwijl een hammam met stoom werkt. Hete en vochtige lucht dus. Bij de hammam in Leiden word je een ochtendjas aangeboden, nadat je je hebt ontdaan van al je kleding, behalve het onderstuk van de badkleding. Je betreedt de hammam, waarbij de vochtige lucht de poriën opent. De huid krijgt goed de mogelijkheid om te ademen en zich te verzadigen met het vocht in de lucht. Dan is de huid klaar voor het scrubben met scrubzout of met een handschoen van paardenhaar, afhankelijk van jouw behandeling. Het is mogelijk om een zeepmassage bij je arrangement te boeken. Een weldadige en ontspannende ervaring voor je hoofd en lijf in een fijne Oosterse sfeer. Je bent altijd met maar maximaal acht mensen tegelijk in de hammam, dus de hammam in Leiden voelt als een privé ervaring.

Regels en combineren met de hammam

Om de hammam in Leiden voor iedereen een prettige ervaring te laten zijn heeft House of Graces strikte regels die op de website houseofgraces.nl staan vermeld. Zo is de hammam toegankelijk vanaf 12 jaar en ouder, tenzij onder begeleiding van een volwassene. Het dragen van badkleding is, eveneens in tegenstelling met een sauna, verplicht. Dit om hygiënische redenen. Het gebruik van een handdoek is verplicht bij behandelingen je telefoon kun je beter achterlaten bij je kleding. Het maken van foto’s en films is niet toegestaan en in een hammam heerst vaak rust en stilte, waardoor bellen niet wenselijk is. Vragen over de huisregels kunnen uiteraard bij binnenkomst worden gesteld. Een bezoek aan de hammam in Leiden is bij House of Graces te combineren met een bezoek aan:

  • De kapsalon
  • De schoonheidssalon
  • Mani- en pedicure
  • En meer

Zo zijn er diverse soorten lichaamsbehandelingen als massages te boeken. Van rug, nek en schouder voor het loskomen van dagelijkse stress tot een full body massage. Ook voor vrouwen die in verwachting zijn is er de full body zwangerschapsmassage. Bij House of Graces kom je dus heerlijk tot rust en je hoeft niet op de klok te kijken, want je kunt op sommige dagen tot negen uur ’s avonds genieten van de faciliteiten die deze hammam in Leiden biedt. House of Graces is centraal gelegen op de Breestraat en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Boek een arrangement via de website of kijk naar alle andere mogelijkheden die House of Graces biedt de hammam mee te combineren. Geniet en kom tot rust in een oase midden in de stad.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn