Voor veel mensen is het uiterlijk van de buitenkant van hun huis erg belangrijk. Dit is ook logisch, het is immers het eerste wat mensen van uw woning zien en het bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook de waarde van het pand. Goede gevelbekleding speelt hierin zeker een grote rol. U kunt nog uw tuin zo netjes op orde maken, uw bestrating zo strak laten leggen en uw raamkozijnen zo mooi laten schilderen, als de gevel er niet mooi uitziet, dan is het hele resultaat eigenlijk niet echt om over naar huis te schrijven. De gevel is immers vaak erg groot en bepaald daarmee sterk de aanblik van de woning. Als de gevelbekleding goed verzorgd is, dan ziet uw hele pand er meteen een stuk netter, verzorgder en mooier uit. U kunt hiermee ook de uitstraling een heel stuk veranderen, als deze u eigenlijk niet zo heel goed bevalt. U zult er versteld van staan hoe zeer u de hele aanblik van de woning kunt veranderen door te kiezen voor een ander soort gevelbekleding. Bovendien is het ook voor het onderhoud van uw huis van belang als de gevelbekleding goed op orde is. De muren worden dan goed beschermd tegen weersinvloeden en invloeden van bijvoorbeeld uitlaatgassen. Zo blijft de kwaliteit van uw huis langer bewaart. Wilt u dus ervoor zorgen dat uw huis er netjes uitziet van de buitenkant, dat de uitstraling goed is, dat de kwaliteit van de gevels gewaarborgd is en dat de waarde hoog blijft, dan is een goede gevelbekleding erg belangrijk om te hebben.

Kleuren en modellen gevelbekleding

Om de juiste uitstraling te bereiken, is het natuurlijk belangrijk dat u voor de juiste soort gevelbekleding kiest. Maar wat is nu de juiste keus? Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw eigen situatie, van het uiterlijk van de woning en van uw persoonlijke smaak. Er valt namelijk best wel wat te kiezen op dit gebied. Zo hebt u bijvoorbeeld voor de gevelbekleding de keus uit verschillende maten schroten, van breed tot smal. Het zal niet verbazen dat de keuze voor een breedte veel effect heeft op het totaalplaatje. Smalle schroten geven immers een heel ander beeld dan de brede varianten. Daarnaast maakt het ook veel uit of u ze horizontaal of verticaal bevestigd. Verticale lijnen zorgen vaak voor een gevoel van meer hoogte, terwijl horizontale juist meer nadruk op de breedte leggen. Daarnaast kunt u voor de gevelbekleding ook kiezen uit veel verschillende kleuren. Ook de kleurkeuze is natuurlijk heel erg bepalend, het spreekt voor zich dat het veel verschil maakt of u voor lichte of erg donker gekleurde varianten kiest. Een laatste punt van uiterlijk waar u voor kunt kiezen, is of er wel of geen zichtbare houtnerf in zit. U kunt dus kiezen uit:

  • veel verschillende kleuren
  • verschillende breedtes van de planken
  • wel of geen zichtbare houtnerf

Daarnaast zit er ook verschil in hoe de verschillende delen van de gevelbekleding op elkaar aansluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ze heel strak op elkaar aan te laten sluiten, maar het is ook mogelijk om voor panelen te kiezen die elkaar overlappen. Ook dit is natuurlijk sterk beeldbepalend en het loont dus zeker de moeite om hier rekening mee te houden. Met andere woorden, alleen op het gebied van het uiterlijk valt er dus al genoeg te kiezen voor gevelbekleding.

Hoge kwaliteit

Het uiterlijk van de panelen is natuurlijk van belang, om een mooie uitstraling te creëren. Maar natuurlijk is het dan ook wel zo prettig als uw gevelbekleding van een goede kwaliteit is en als deze weinig onderhoud nodig heeft. Wilt u er zeker van zijn dat dit het geval is, kies dan voor de kwaliteitsproducten van Keralit. Hiermee vergroot u niet alleen de uitstraling van uw pand, u kiest ook voor een echte kwaliteitsoplossing. De gevelbekleding van Keralit is namelijk gemaakt van uitstekende materialen, die lang meegaan. Dit maakt het een zeer duurzame oplossing voor uw woning. Hun producten zijn zeer milieuvriendelijk en worden gemaakt van gerecyclede grondstoffen, waardoor het milieu ook wat betreft grondstoffen zo weinig mogelijk belast wordt. Aangezien dit product zich altijd in de open lucht en in weer en wind bevindt, is het natuurlijk ook erg belangrijk dat het goed tegen weersinvloeden bestand is. De materialen van Keralit kunnen zeer goed tegen vocht en warmte en zullen onder invloed hiervan niet kromtrekken. Daarnaast zullen ook schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen geen kans hebben om uw gevelbekleding aan te tasten. Dit is natuurlijk erg goed om te weten, het betekent dat u er van verzekerd bent dat het product lang mee zal gaan en dat u er echt waarde mee toevoegt aan uw woning. Door de hoge kwaliteit van de gevelbekleding hoeft u bovendien ook nauwelijks onderhoud te plegen. Doordat het van kunststof materialen gemaakt is, hoeft u niet aan het schuren en schilderen te slaan. Het enige wat u af en toe moet doen, om ervoor te zorgen dat het er zo optimaal mogelijk uit blijft zien, is alles met een sopje schoonmaken. Dit is natuurlijk niet veel werk en daarom wordt Keralit ook sterk aanbevolen als u op zoek bent naar gevelbekleding. Er zijn veel bedrijven in Nederland waar u voor de producten van dit kwalitatief uitstekende merk terecht kunt, er zit echt altijd wel een dealer bij u in de buurt. Op hun website vindt u alle verkoopadressen van hun producten op een rijtje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn