happygoat - geitenzuivelZuivel is goed voor een mens, maar er zijn natuurlijk verschillende soorten zuivel. Wij Nederlanders zijn wat dat betreft echt mensen van de koeienzuivel. Maar als je in Griekenland bent, dan zie je juist heel veel geitenzuivel. Feta is bijvoorbeeld vaak gemaakt van geitenzuivel of een combinatie van geitenzuivel en koeienzuivel. Nu zou je misschien denken dat het niet zoveel uitmaakt of je nou gebruik maakt van geitenzuivel of koeienzuivel, maar niets is minder waar. Het begint al met de smaak die niet hetzelfde is voor beide soorten van zuivel. Mensen die gewend zijn aan koeienzuivel proeven meteen het verschil als ze een stukje geitenkaas eten. Dit heeft een hele andere smaak dan wanneer die kaas gemaakt zou zijn met koeienzuivel. Maar daar houdt het niet op. Geitenzuivel is ook gezonder dan koeienzuivel. Hoewel de onderzoeken nog niet zijn uitgeput, wijzen de onderzoeken tot zo ver uit dat geitenzuivel veel voordelen biedt op het gebied van gezondheid. Het is dan ook met deze reden dat Happy Goat is opgericht. Omdat koeienzuivel de vanzelfsprekende keuze is voor veel mensen in Nederland is het niet gek dat de zuivel van de geit nog relatief onbekend is in Nederland. Maar met behulp van Happy Goat komt daar nu langzaam verandering in. Happy Goat staat aan de bron van de meest lekker geitenkaas en daar is natuurlijk geitenzuivel voor nodig. Deze zuivel is dan ook afkomstig van een geitenboerderij in Rhenoy. De vele honderden geiten van deze boerderij leveren allen hun bijdrage om de meest heerlijke geitenkaas tot stand te brengen. Door deze kaas te kopen kun ook jij je steentje bij dragen om deze geitenkaas verder te verspreiden onder de Nederlanders. Dit is een goed idee, want zoals gezegd is geitenkaas erg gezond en dus help je niet alleen jezelf, maar ook je mede Nederlanders op weg naar een gezonder leven.

De gezonde eigenschappen van geitenzuivel

Wat maakt geitenzuivel nu eigenlijk zo gezond? Dat is de vraag die veel mensen stellen op het moment dat mensen claimen dat geitenkaas en geitenzuivel zoveel gezonder is. Eén van de redenen is omdat de zuivel van een geit een specifiek eiwit- en vetprofiel heeft waardoor het zeer licht verteerbaar is. Verder is het zo dat de zuivel van een geit zeer geschikt is als babyvoeding, want de samenstelling van deze zuivel is vergelijkbaar met die van borstvoeding. Ook heeft recent onderzoek uitgewezen dat de mineralen die je in de zuivel van een geit aantreft veel sneller en veel gemakkelijker in het lichaam worden opgenomen. Naast het feit dat de zuivel zelf gezond is, willen ze er bij Happy Goat ook voor zorgen dat de geiten zelf een goed en gezond leven leiden. Daarom krijgen de geiten die op de boerderij in Rhenoy rondlopen voldoende vrijheid om te bewegen. Ze kunnen zowel binnen als buiten lopen en krijgen altijd biologisch voer. Kortom, als je kiest voor de geitenkaas van Happy Goat, dan kies je bewust. Je kiest voor je eigen gezondheid, die van je medemensen en natuurlijk ook die van de geiten die het mogelijk maken dat jij lekker kunt genieten van de meest heerlijke geitenkaas.

De vele toepassingen van de geitenkaas van Happy Goat

De geitenkaas afkomstig van de boerderij in Rhenoy is van hoge kwaliteit en dit zorgt er dan ook voor dat je deze geitenkaas op verschillende manieren kunt gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Lekker borrelhapje
  • Broodbeleg
  • In een lekkere maaltijdsalade

Afhankelijk van je eigen creativiteit kun je deze kaas natuurlijk nog op vele andere manieren inzetten. Hoe je het ook gebruikt, het is elke keer weer genieten van deze heerlijke geitenkaas van Happy Goat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn