Op het moment dat je een restaurant opent, dan heb je veel horeca apparatuur nodig. Er zijn in dit geval twee scenario’s. Ofwel je neemt een restaurant over waar je dus te maken hebt met gebruikte horeca apparatuur of je begint vanaf nul waar je dus alles zelf moet kopen en installeren. Beide scenario’s hebben zo hun voor en nadelen. Als je een bestaand restaurant overneemt, dan is het in principe zo dat je het voordeel geniet dat alles al klaar is. Dit is echter alleen een voordeel als het klaar is op een manier die past bij jouw persoonlijke wensen. Als dat niet het geval is het, dan is het direct een nadeel, want dan zal je alle apparatuur moeten vervangen. Op dat moment zou het dus beter geweest zijn dat je het restaurant kaal kreeg opgeleverd. Mocht je wel tevreden zijn, dan heb je te maken met een ander mogelijk probleem. Je hebt immers te maken met gebruikte apparatuur. Je weet dus niet hoe goed alles nog werkt en of je niet beter iets nieuws kunt kopen. Dat weet je vaak pas nadat je het restaurant opent en alle apparatuur in gebruik neemt. Maar het is natuurlijk niet handig als je op een volle avond te maken hebt met defecte apparatuur. Een tap die kapot gaat, een postmix die er mee op houdt of een oven die er de brui aangeeft, dat zijn stuk voor stuk desastreuze defecten die je niet kunt gebruiken op een drukke avond. Stel je voor dat je geen bier meer kunt tappen, hoe ga je dat uitleggen aan de gasten? Apparatuur overnemen brengt dus risico’s met zich mee, maar het is in de regel wel een stuk goedkoper dan wanneer je alles zelf nieuw moet kopen en het is natuurlijk ook niet zeker dat de apparatuur kapot zal gaan. In het meest gunstige geval is het dus zo dat je de apparatuur over kunt nemen voor een zacht prijsje en dat het ook nog eens allemaal goed functioneert. In het tweede scenario moet je alles zelf aanschaffen. Voordeel is dan dus wel dat je dit naar eigen inzicht kunt doen en dat alle apparatuur nieuw is. De kans dat je defecten zult ervaren is klein en mocht het toch voorkomen dan heb je bij nieuwe apparatuur in de regel altijd wel een jaar garantie. Dat is mooi als je bijvoorbeeld te maken hebt met een dure aankoop zoals een combi steamer

De juiste combi steamer voor jouw keuken

Op het moment dat je alles zelf moet aanschaffen voor je nieuwe restaurant zijn er een aantal apparaten die onmisbaar zijn en waar je best wel wat meer aan mag besteden. Een combi steamer is het hart van elke keuken. Dus je wilt een goede combi steamer en het liefst ook nog eentje die modern genoeg is om stressvolle drukke dagen soepel te laten verlopen. Voor een dergelijke combi steamer kun je terecht op de website van horecaworld.biz. Hier vind je in principe alle horeca apparaten die je nodig hebt voor je horeca onderneming en dus kun je hier ook de ideale combi steamer vinden voor jouw keuken. Of het nou een geavanceerde combi steamer betreft met een digitaal display voor de grotere keukens, of een kleine combi steamer voor de wat kleinere keukens, beide opties vind je op de website.

Andere horeca apparaten

Naast een combi steamer kun je op de website natuurlijk ook terecht voor allerlei andere horeca apparaten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Drank dispensers
  • Koffiezetapparaten
  • Wijnkoelers
  • Kookplaten
  • Grills
  • Bakplaten
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn