Kun je je nog herinneren dat er een tijd was dat het bijzonder was dat er een koopzondag Groningen was? In de meeste kleinere steden en dorpen is het nog steeds redelijk bijzonder wanneer alle winkels op zondag open zijn, maar in de grote steden in Nederland is dat al lang niet meer het geval. Of het nu een koopzondag Groningen is of een feestdag. Er is bijna geen dag meer in Nederland te bedenken waarop de winkels niet open zijn in de grote steden. Voor de mensen die graag winkelen is dat natuurlijk alleen maar goed nieuws. We kunnen nu op ieder moment van de dag onze hart ophalen. Als de winkels al eens gesloten zijn dan kun je altijd online nog de nodige artikelen kopen. Er is dus geen moment meer waarop onze portemonnee rust krijgt. Ben je niet zo’n shopper? Maar vind je het wel leuk om af en toe eens een koopzondag Groningen mee te pakken? Dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat er ook daadwerkelijk een koopzondag Groningen is. Zeker aan het einde van het jaar met alle feestdagen die er aan komen is het handig om dat te weten. Wil je tijdens de koopzondag naar een speciale winkel toe? Dan raden wij je altijd aan om via de website openingstijden.nl niet alleen te kijken of er überhaupt een koopzondag Groningen is, maar ook of die specifieke winkel wel daadwerkelijk geopend is. Dit is namelijk niet altijd het geval. Als je niet teleurgesteld wilt worden, is het dus verstandig om te controleren of de winkel echt geopend is. Dit kun je op verschillende manieren doen.

  • Via openingstijden.nl
  • Door te kijken op de website van de winkel zelf.
  • Neem contact op met de plaatselijke VVV.

Er zijn dus genoeg opties om er achter te komen of de winkel waar jij graag heen wilt gaan ook daadwerkelijk geopend is. Is dit niet het geval, dan kun je daar natuurlijk altijd op een ander moment heen gaan. De meeste winkels hebben relatief ruime openingstijden, dus er is altijd wel een ander moment waarop je daar terecht kunt. In het ergste geval kun je altijd nog even online kijken of je daar het assortiment van de winkel kunt bekijken. Of misschien vind je dat juist wel prettig.

Niet alleen de koopzondag Groningen maar ook de koopavond

Tijdens de feestdagen is er natuurlijk de koopzondag Groningen, maar ook zijn er genoeg koopavonden waar je ook nog terecht kunt om uiteenlopende cadeaus te kopen. Heb jij een drukke baan waardoor je overdag eigenlijk nooit de tijd hebt om naar de winkels te gaan en ben je niet iemand die graag online zijn of haar aankopen doet? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van een van de vele (extra) koopavonden deze maand. Eind november en begin december kun je natuurlijk terecht op de koopzondag Groningen, maar dit zijn vaak de momenten dat het heel erg druk is. Wanneer je in de voorgaande jaren op de laatste koopzondag Groningen voor Sinterklaas of Kerst naar de winkels bent gegaan dan weet je dat dit geen pretje is. Het is heel erg druk en het ziet soms echt letterlijk zwart van de mensen in de winkels. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lange rijen die bij de kassa’s staan. Je zou je er bijna schuldig over voelen dat ook jij je armen vol hebt met allemaal cadeautjes die je graag ingepakt wilt hebben. In zo’n geval is het soms beter om de koopzondag Groningen te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor een andere koopzondag Groningen of ga dus inderdaad voor een van de (extra) koopavonden om de winkels te bezoeken waar jij graag je cadeaus wilt uitzoeken. Op de website openingstijden.nl vind je al deze informatie bij elkaar en kun je dus makkelijk je keuze maken uit een van de verschillende koopavonden of natuurlijk voor een van de koopzondagen. Je vindt er een overzichtelijke kalender waar duidelijk op aangegeven staat wanneer de (meeste) winkels op zondag of tijdens de avond open zijn. Het is natuurlijk altijd verstandig om even te controleren of de winkels waar jij per se heen wilt ook wel geopend zijn tijdens deze tijden. Koopzondagen en –avonden worden geregeld vanuit de gemeente, maar de winkeliers zien niet verplicht om hieraan mee te doen.

Haal meer uit de koopzondag Groningen

Een leuke stad zoals Groningen heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar de koopzondag Groningen. Uiteraard zijn er genoeg leuke winkels tijdens de koopzondag Groningen waar je absoluut even een kijkje moet gaan nemen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naast het winkelen ook wat cultureels te doen. Ga langs een museum bijvoorbeeld of doe mee aan een plaatselijke activiteit. Je kunt bijvoorbeeld langs het theater gaan of je kiest een leuk restaurantje om heerlijk te lunchen of dineren. Je kunt er natuurlijk ook een heel weekend uit van maken. Je kunt dan natuurlijk naar de koopzondag Groningen gaan, maar op zaterdag zijn er misschien wel meer winkels open. Je kunt ook dan shoppen en op zondag er voor kiezen om andere activiteiten te ondernemen. De stad biedt naast de koopzondag Groningen ook een prachtige gelegenheid om een mooie wandeling te maken. En ook zijn er uitgebreide mogelijkheden om een goede kop koffie te drinken of om heel erg lekker te eten. Je kunt er een heel erg leuk weekend of dagje uit van maken! kijk daarom snel op www.openingstijden.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn