Als uitzendbureau in het midden van Nederland hebben we contact met ontzettend veel bedrijven en mensen die op zoek zijn naar werk. Om deze partijen bij elkaar te brengen, is veel werk nodig. Er moet gekeken worden naar de kwaliteiten, naar de vraag en het aanbod en daarnaast is het van groot belang dan alle partijen de papieren ondertekenen die benodigd zijn om deze mensen aan het werk te zetten. Ook hebben we hierdoor een constante papierwinkel van en naar de Belastingdienst. Dit kostte ons altijd veel tijd en moeite, totdat we de elektronische handtekening van Stiply ontdekten. Door gebruik te maken van een elektronische handtekening is het voor ons veel makkelijker geworden om bijzonder kort te schakelen. Heeft een bedrijf in Gorinchem morgenvroeg om vijf uur een medewerker nodig, maar moet er eerst een overeenkomst getekend worden? Geen probleem, de elektronische handtekening maakt het mogelijk om het vijf minuten voor het begin van de dienst nog te regelen. Moeten er ineens extra documenten ondertekend worden omdat een uitzendkracht ineens een extra functie kan pakken in een tweede shift? Geen probleem meer, een druk op de knop is genoeg om de elektronische handtekening erdoor te krijgen zodat deze persoon direct aan het werk kan.

Het gemak van de elektronische handtekening

We gebruiken sinds een jaar de software van Stiply.nl om alle digitale documenten te kunnen voorzien van elektronische handtekening en dit is ook direct waar we in de toekomst heen willen. Als uitzendbureau hebben we namelijk te maken met bijzonder veel:

  • documenten
  • overeenkomsten
  • aanvragen
  • en mensen die hun diensten aanbieden.

We moeten ervoor zorgen dat we niets meer hoeven te printen, want alle geprinte papieren zorgen er juist voor dat het overzicht binnen het bureau afneemt, waarmee we vast komen te zitten en niet verder kunnen. Het is niet optimaal. De elektronische handtekening paste perfect binnen ons streven om alles digitaal te maken, van de aanvraag verwerken van een bedrijf tot het aan laten melden van uitzendkrachten die aan het werk willen. Aangezien dit vereist dat mensen een handtekening zetten ter verificatie, is juist de elektronische handtekening van Stiply een uitkomst. Blijft er een keer een contract liggen, dan kunnen we dit met een druk op de knop direct als herinnering verzenden zonder dat we eerst op zoek moeten naar de contactgegevens van de persoon die vergeten is om een handtekening te zetten.

Zelfs handig voor lonen!

Sinds een aantal weken gebruiken we de elektronische handtekening ook voor het goed laten keuren van de lonen. De uitzendkrachten kunnen immers altijd ervoor kiezen om hun eigen uren bij te houden. Wanneer wij de overzichten klaar hebben voor de inkomsten van de afgelopen maand, gaat er een document naar iedereen die voor ons gewerkt heeft. Hierop staat het berekende bedrag volgens onze software. Is een uitzendkracht het ermee eens, dan kan deze direct een handtekening zetten om het bedrag en de betaling goed te keuren. Is de uitzendkracht het niet eens met het bedrag dat wij berekend hebben, dan kan deze direct contact met ons opnemen om aan te geven wat het probleem is zodat we er dezelfde dag nog mee aan de slag kunnen. Op die manier willen we proberen om de band met onze krachten zo goed mogelijk te houden, ook door het nog makkelijker te maken voor hen om de documenten te ondertekenen. Elke keer op en neer naar Utrecht voor het zetten van een handtekening is immers onzin wanneer het ook gewoon via een mobiel apparaat gedaan kan worden zonder een meter te reizen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn