Als officemanager ben ik door mijn baas gevraagd om een rolcontainer te huren voor ons bedrijf. We hebben de laatste tijd veel meer te maken met zwerfafval rondom het pand en omdat wij in een verzamelpand zitten voor creatieve bedrijven en we graag het goede voorbeeld willen geven, gaan wij een rolcontainer huren via www.bedrijfsafval.nl. Een rolcontainer huren via Bedrijfsafval.nl is vrij eenvoudig. Je selecteert op de website gewoon op:

  • Soort afval
  • Soort container
  • Inhoud van de container
  • Frequentie van het legen

Wij hebben gekozen voor een grote rolcontainer die één keer in de twee weken wordt geleegd. Een rolcontainer huren stelt dus eigenlijk niets voor en ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom niet meer bedrijven zoals ons een rolcontainer huren.

Een rolcontainer huren is logisch

Door een rolcontainer te huren ben je er namelijk zeker van dat je altijd al het afval kwijt kunt dat je als bedrijf produceert en daarnaast kun je een rolcontainer huren voor verschillende soorten afval. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om ervoor te zorgen dat de omgeving van je bedrijfspand netjes blijft en met de rolcontainers die Bedrijfsafval levert ben je er altijd van verzekerd dat je de juiste container hebt. Je bepaalt zelf de inhoud van de container en je bepaalt wanneer de container leeg wordt gemaakt. Als ik naar de bedrijfspanden om ons pand heen kijk dan zie ik bij die panden vaal slechts één container staan voor maar één soort afval. Wat ik hier niet aan begrijp is dat deze container regelmatig uitpuilt van het afval en dat er zakken met afval naast de container staan. Dit trekt beesten aan en het ziet er smerig uit. Ik heb zelf met mijn baas overlegd of we niet een rolcontainer konden huren, want ook bij ons gebeurde het regelmatig dat we meer afval hadden dan er in de container past. Een tijdje geleden heb ik al een rolcontainer laten komen waarin we tegenwoordig al het papier en karton verzamelen en we hebben inpandig een kleinere rolcontainer die is bedoeld voor vertrouwelijke papieren. Deze container is afgesloten en wordt periodiek geleegd en dit is echt een must, zeker nu met die nieuwe privacywetgeving. Maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik de directie van ons bedrijf ervan heb overtuigd dat het geen gezicht was om steeds een volle container te hebben en het afval ernaast te zien ophopen.

Een opgeruimd bedrijfspand

De container staat bij ons onder het pand. Dit is ook waar ons personeel en waar onze gasten hun auto parkeren wanneer ze ons bedrijfspand bezoeken. Het hele ontwerp van het pand is dat alles open is en daarmee is dus ook alles zichtbaar. Zodra je de parkeerplaats oprijdt word je dus direct geconfronteerd met het afval dat wij als bedrijf produceren. Ik zie het als mijn taak als officemanager dat het pand er opgeruimd en netjes bij ligt. Sterker nog, dat is onderdeel van mijn taakomschrijving en daarom heb ik ook aangegeven dat ik vind dat het exterieur van het pand hier ook bij hoort. Ik had dus al aangegeven een om een rolcontainer te huren voor papier en karton, wat we dus al eerder gedaan hebben. Nu hebben we ook nog een extra rolcontainer gehuurd voor restafval. Dit leek mij beter dan de container vaker te laten legen, omdat je dan achter de feiten aan blijft lopen. We zijn er nu van verzekerd dat we alles goed geregeld hebben en dat we ook rondom het pand geen last meer hebben van zwerfafval.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn