Steeds vaker zie je er één verschijnen in dorpen en zelfs steden: een boerderijwinkel. Dit is een ontzettend leuke ontwikkeling omdat de producten doorgaans dichtbij de winkel gemaakt worden en je dus altijd lokale oogst koopt, als het even kan van uit het seizoen. Wat een boerderijwinkel zo uniek maakt is het vaak ambachtelijke assortiment dat ze aanbieden, gemaakt met zorg en veel kennis van het vak. Diezelfde producten uit de supermarkt worden toch vaak een stuk massaler gemaakt en veel mensen proeven het verschil heel erg goed. Bij kaas bijvoorbeeld, proef je goed of het product in een fabriek is gemaakt of door de boer zelf, met veel liefde en toewijding. Dat verschil is er nu eenmaal. Om die reden winkelen steeds meer mensen graag bij een boerderijwinkel. Ze vinden de kwaliteit van de producten beter en proeven het verschil. Maar het is natuurlijk ook ten opzichte van onze boeren een veel betere optie dan naar de supermarkt gaan. Als je namelijk je dagelijkse boodschappen in een willekeurige supermarkt doet weet je eigenlijk nooit waar dat product precies vandaan komt. Misschien komen die radijsjes wel uit Roemenië, en de biefstukjes uit Spanje. Het spreekt voor zich dat als je de lokale economie wil stimuleren je je boodschappen beter dicht bij huis kunt kopen. Een boerderijwinkel is hiervoor echt ideaal, omdat het gebruikelijk is dat alles wat ze verkopen lokaal is ingekocht, en je dus letterlijk de lokale boeren steunt. Dit idee vinden heel veel mensen heel prettig, en dus is de boerderijwinkel steeds populairder aan het worden. 

Een boerderijwinkel vol met delicatessen

Kaasboerderij Gein Genoegen (http://kaasboerderij-geingenoegen.nl) is gelegen aan het prachtige riviertje Het Gein. Dit ligt tussen Driemond en Abcoude in. Het is een prachtige regio, die bekend staat om zijn mooie fiets- en wandelroutes, en dus bij uitstek een plek om een kaasboerderij te hebben met aangrenzende landwinkel om de ambachtelijke producten te verkopen. In 2013 namen Bart en Jacolien (toen al eigenaren van een boerderij met melkkoeien en fokschapen,) een kaasmakerij over. Dit vonden ze goed passen bij hun eigen bedrijf omdat ze zo de door henzelf geproduceerde melk zelf konden verwerken tot kaas, karnemelk, yoghurt en boter. Door dit hele proces zelf in de hand te hebben ontstaat er een korte weg van land naar klant, iets wat ze bij Gein Genoegen heel belangrijk vinden. En de consument vindt dit idee ook heel aantrekkelijk, want hun boerderijwinkel loopt goed. Het is een leuke stop als je een van de vele fietsroutes volgt en nog leuker om vervolgens thuis te komen met een lekker stuk ambachtelijke kaas. 

Het assortiment van Gein Genoegen

In hun boerderijwinkel hebben ze een groot assortiment kaas, in allerlei verschillende smaken en sterktes. Ze verkopen er werkelijk voor ieder wat wils en als je als echte Hollander erg van kaas houdt kun je er je hart ophalen. Ze verkopen er onder andere:

  • Boerenkazen zoals jong, belegen en oude brokkelkaas.
  • Kazen met kruiden zoals brandnetel, mosterd of truffel.
  • Zachte kazen zoals Mozzarella en ricotta.
  • Diverse zuivelproducten zoals melk, karnemelk en stand yoghurt.
  • En overige producten zoals eieren, mosterd, chutneys en advocaat.

Bij boerderijwinkel Gein Genoegen shop je dus al die heerlijke delicatessen tegelijk onder één dak, dat wordt thuis smikkelen geblazen! En vind je het handig om online alvast je bestelling te plaatsen dan kun je gebruik maken van het project Boeren & Buren, waar je online alle boerderijzuivel en andere producten uit de winkel kunt bestellen, om vervolgens op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 af te halen bij boerin Jacolien, handig! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn