Stel, u hebt een goed idee voor een product of een dienst en wilt dit op de markt brengen. Vol goede moed begint u met uw onderneming en dan komt u er achter hoeveel administratie hier eigenlijk bij komt kijken. Facturen versturen, een boekhouding bijhouden, uren noteren en nog veel meer administratieve klussen. Hier hebt u natuurlijk eigenlijk helemaal geen trek in. Herkent u dit? Dan is een administratiekantoor inschakelen de oplossing voor u. Het administratiekantoor kan alle of een deel van uw administratieve klussen van u overnemen, zodat u zicht echt kunt richten op waar u goed in bent. U houdt dan meer tijd over voor het verder ontwikkelen van uw producten of het optimaliseren van uw diensten. Ook houdt u meer tijd over voor het vinden van nieuwe klanten of opdrachtgevers. Met andere woorden, u kunt een veel groter deel van uw tijd besteden aan de reden waarom u in de eerste plaats ondernemer was geworden. Als u doet waar u goed in bent, dan doen de mensen van het administratiekantoor ook waar zij goed in zijn, namelijk het doen van uw administratie. Op die manier houdt u meer plezier in het ondernemerschap en hebt u meer kans om succesvol te zijn. Veel starters vragen zich af of het echt verstandig is om een administratiekantoor in te huren, dit kost immers wel geld. Vaak schatten zij de kosten hiervoor echter veel te hoog in. Bovendien, vanwege het hiervoor genoemde, verdient het administratiekantoor zichzelf ook vanzelf terug. Doordat u meer tijd overhoudt voor uw bedrijf, hebt u meer kans om te groeien en uw winst te vergroten. Bovendien weten ze bij een dergelijk kantoor echt alles van de financiële wet- en regelgeving. Zij weten precies op welke aftrekposten u recht hebt bij uw belastingaangifte en zij weten van welke regelingen u gebruik kunt maken. Zij kunnen er op die manier voor zorgen dat u meer geld binnen krijgt via subsidies en andere regelingen en dat u minder geld aan de Belastingdienst hoeft te betalen. Op die manier zorgt het administratiekantoor er ook voor dat zij zichzelf weer terugverdienen. Alle reden dus om uw boekhouding uit handen te geven en hier professionals voor in te schakelen.

Betrouwbaar administratiekantoor

Als u uw boekhouding uit gaat besteden aan anderen, dan moet u er natuurlijk wel helemaal zeker van zijn dat zij te vertrouwen zijn. U wilt daarom een administratiekantoor dat betrouwbaar is. U wilt zeker kunnen weten dat al uw bedrijfsgegevens bij hen veilig zijn en dat deze niet in de verkeerde handen terecht komen of op straat komen te liggen. Ook is het natuurlijk van het grootste belang dat zij op geen enkele manier sjoemelen met de regels. Dit kan u misschien op korte termijn wat extra geld opleveren, maar op langere termijn kan het voor grote problemen zorgen. Constateert de Belastingdienst namelijk onregelmatigheden in uw administratie, dan kunt u een fikse boete tegemoet zien. Het maakt dan niet uit dat het administratiekantoor de fouten gemaakt heeft, u blijft als eigenaar van de onderneming altijd zelf verantwoordelijk voor een correcte boekhouding. U hebt er natuurlijk absoluut geen trek in om keer op keer de boekhouding alsnog helemaal zelf na te lopen en alles na te rekenen, u wilt gewoon kunnen vertrouwen op de gegevens die u van het administratiekantoor krijgt. Daarom is het zo belangrijk dat u een betrouwbare partner hiervoor kiest. Desondanks moet toch opgemerkt worden dat het altijd van belang is om zelf op de hoogte te zijn van de financiële ontwikkelingen binnen uw bedrijf, ook al laat u dit werk door een administratiekantoor doen. Hebt u geen goed zicht op uw winst- en verliescijfers, uw inkomsten en uw uitgaven, dan kunt u immers ook geen goede beslissingen nemen voor uw bedrijf.

Actium, uw betrouwbare partner

Als u op zoek gaat naar een administratiekantoor, dan zijn er natuurlijk verschillende dingen van belang. De betrouwbaarheid en een goede kennis van zaken zijn slechts twee punten waar u op wilt letten, u wilt natuurlijk ook zeker weten dat:

Kiest u voor administratiekantoor Actium, dan kiest u voor een administratiekantoor die u al deze zaken kan bieden. Zij hebben al jarenlang ervaring op dit gebied en hebben zeer veel kennis van alle financiële wet- en regelgeving in huis. Zij kunnen u bovendien verschillende mogelijkheden bieden, u kunt uw gehele administratie aan hen overlaten, maar zij kunnen ook een deel van u overnemen, zoals het opstellen van de jaarrekening of het voeren van de salarisadministratie. Zo kiest u zelf hoeveel u uitbesteedt en wat u zelf in de hand houdt. Een groot voordeel van dit administratiekantoor is dat zij u altijd heldere overzichten kunnen geven van uw financiële situatie, zodat u op ieder moment precies weet wat de stand van zaken voor uw onderneming is. Ook als u uw volledige boekhouding uit handen geeft, houdt u hierdoor zelf toch een goed overzicht. Bovendien groeien zij met u mee, wordt uw bedrijf groter en verandert u de rechtsvorm bijvoorbeeld van een eenmanszaak naar een BV, dan kunt u nog steeds bij dit administratiekantoor terecht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn