Draadloze opladers komen steeds meer op de markt en steeds meer mensen maken er gebruik van. Een tijd geleden beschikten maar een beperkt aantal smartphone toestellen over de functie draadloos opladen. Nu wordt het steeds populairder en tegenwoordig kun je bijna elk toestel opladen met draadloze opladers. Bij 123megastore kun je bijvoorbeeld al zo’n oplader aanschaffen.

Wat zijn draadloze opladers?

Je kent het vast wel, elektrische tandenborstels die draadloos kunt gebruiken. Dit is hetzelfde systeem als bij een draadloze oplader. Deze draadloze opladers worden ook wel Qi chargers genoemd. Hierbij leg je de telefoon op de oplader en door elektromagnetische inductie wordt energie van de lader doorgestuurd naar de ontvanger, oftewel de telefoon. Deze energie wordt omgezet tot elektriciteit waardoor de telefoon kan worden opgeladen. Een erg slim systeem waar dus geen kabel aan te pas komt. Wel zul je de ingebouwde accu af en toe moeten opladen. Het draadloos opladen is dus helemaal van deze tijd en tegenwoordig worden draadloze opladers ook bij nieuwe auto’s ingebouwd. Je kunt in nieuwe auto’s dus je telefoon ook erg praktisch opladen en hoeft niet te knoeien met kabels. 

Qi chargers

Draadloze opladers hebben meerdere varianten. De meest gebruikte is de Qi charger die hierboven al eerder werd genoemd. Bijna alle fabrikanten werken hiermee. De Qi charger is bedacht door het Wireless Power Consortium waar meerdere merken zoals Apple lid van zijn. 

PMA

PMA is een alternatief en is ontwikkeld door AirFuel Alliance. Sommige merken maken gebruik van zowel Qi als PMA zodat je op beide laders je telefoon kunt opladen. Apple heeft bijvoorbeeld alleen gekozen voor Qi. 

Waarom is zo’n draadloze oplader handig

Je wordt gebeld en je mobiel ligt aan de oplader. Het snoer is veel te kort dus je zult eerst de mobiel van de lader moeten halen voordat je kunt opnemen. Of je ligt in bed en zit op je telefoon en je wilt je omdraaien, dit wordt lastig omdat het snoer te kort is. Om deze redenen kan het erg handig zijn om draadloze opladers aan te schaffen. Ook omdat zo’n oplader erg compact is, is het dus handig om overal mee heen te nemen. Stop het in je tas of in je jas en je hebt altijd een oplader bij de hand. 

De nadelen

Door deskundigen wordt beweert dat er geen schadelijke gevolgen zijn voor je toestel zoals kapotgaan als je draadloos oplaadt. Wel kunnen er een aantal andere dingen optreden:

  • Je telefoon wordt sneller warm
  • Het opladen gaat langzamer dan via een oplader met kabel
  • Met een metalen behuizing is het niet mogelijk om op te laden
  • De batterij van je toestel kan sneller slijten 

Dit zijn dus factoren waar je rekening mee moet houden maar over het algemeen is draadloos opladen niet schadelijk. 

123megastore

Bij 123megastore.nl kun je gemakkelijk draadloze opladers aanschaffen. Voor vragen of andere zaken kun je gerust contact opnemen met de klantenservice. Dit kan via WhatsApp, mail en bellen. Bij 123megastore is elke klant koning. En nog een voordeel is dat voor 20:00 uur besteld is de volgende dag al in huis! Een Qi snellader van 10 watt bestel je al voor €29,95. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn