Als je aan een bureau denkt, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan elektriciteit of enige vorm van beweegbaarheid. Een bureau is immers gewoon een bureaublad waar je aan kunt werken met aan de onderzijde eventueel enkele laden voor de opslag van papieren, documenten en kantoorartikelen. Toch is een elektrisch bureau helemaal niet zo gek als je zou denken. Een normaal bureau is inderdaad onbeweeglijk en dat betekent per definitie dus ook dat je maar op één manier aan je bureau kunt zitten en kunt werken. Daardoor zit je al snel 8 uur op een dag in dezelfde houding. Dat is uitermate slecht voor de doorbloeding en de spieren in je lichaam. Ook al zit je op een dure ergonomisch verantwoorde bureaustoel, dan nog is het gewoon niet goed voor je lichaam om hele dagen lang te zitten. Men adviseert dan ook om elk uur in ieder geval 10 minuten te gaan staan en even te gaan lopen. Ook al heb je alles goed afgesteld, zodat je rug in de juiste houding zit en je nek niet vooroverbuigt, dan nog is het lange zitten niet goed voor je. Daarom is er dus een elektrisch bureau. Een dergelijk bureau wordt ook wel een zit-sta bureau genoemd waarmee je dus een zogenaamde zit-sta werkplek kunt creëren. Het idee is eigenlijk heel simpel, want je kunt met een elektrisch bureau zowel een zitplek als een staplek creëren. Als je na een uur of twee voelt dat je stijf begint te worden en dat je rug bijvoorbeeld begint te krampen, dan kun je het elektrische bureau eenvoudig omhoog laten komen. Vervolgens kun je rechtop gaan staan en toch blijven werken. Je kunt dus letterlijk je benen strekken zonder je werkzaamheden te staken. De doorbloeding zal meteen weer op gang komen en je kunt ook even lekker strekken. Zodra je voelt dat je benen of voeten moe beginnen te worden, dan laat je het elektrische bureau weer naar beneden laten zakken. Vervolgens kun je weer gaan zitten, totdat je het gevoel hebt dat je weer moet staan. Als je dit tijdens elke werkdag een paar keer herhaalt, dan doe je je lichaam een groot plezier. Het mooie aan een elektrisch bureau is dan ook dat je de computer en alles op het bureau kunt laten staan. De motor van het bureau zal het bureaublad rustig omhoog of omlaag laten gaan. Als je het immers met de hand moet doen, dan kost het ten eerste direct al veel meer moeite waardoor je je lichaam alleen maar meer onder druk zet en ten tweede zal het allemaal een stuk minder soepel gaan. Kies dus liever voor een elektrisch bureau voor een gezonde zit-sta werkplek.

Waar kan ik terecht voor een elektrisch bureau?

Mocht je op zoek zijn naar een elektrisch bureau, dan kun je terecht op de site van shiraz.nl. Via de webwinkel van Shiraz kun je allerlei kantoormeubelen kopen en dus ook een elektrisch bureau. Daarnaast kun je bij Shiraz bijvoorbeeld ook terecht voor:

  • Kantine stoelen
  • Bureaustoelen
  • Wachtkamer stoelen

Kijk dan ook vooral eens op de site voor een kijkje in het volledige assortiment van Shiraz.

Laat je inspireren via shiraz.nl

Je kunt de website van shiraz.nl ook gebruiken om je te laten inspireren wanneer je bijvoorbeeld een kantoor wilt inrichten of een wachtkamer wilt vormgeven. Je ontdekt via de site namelijk allerlei mogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet aan had gedacht. Daarnaast kun je bijhorende artikelen uiteraard ook meteen via de website bestellen door gebruik te maken van het bekende winkelwagentje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn