De meeste mensen zien badkamers vooral als praktische ruimtes. Het is een ruimte waar u zich ‘s ochtends op kunt frissen en zichzelf klaar kunt maken voor de dag die komen gaat. Het is de plek waar u zich wast, uw tanden poetst en andere verzorgingsrituelen uitvoert. Maar badkamers kunnen veel meer zijn dan dat. Met een goede inrichting, de juiste meubels, de juiste sanitaire voorzieningen en de juiste stijl, kunt u ervoor zorgen dat het een plek wordt waar u helemaal tot rust kunt komen. Waar u zich op ontspannen en op uw gemak voelt. Met andere woorden, met de nodige aandacht kunt u er uw eigen mini wellness ruimte van maken. En wie wil dat nu niet? Het is immers heerlijk om een plek in uw eigen huis te hebben waar u net zo tot rust kunt komen als in een kuuroord. Nu denkt u misschien dat dit alleen mogelijk is bij heel grote badkamers. Natuurlijk bieden grotere ruimtes iets meer mogelijkheden en stellen ze u in staat om meer verschillende soorten ontspannende sanitair te laten installeren. Maar ook kleinere badkamers kunt u heel goed omtoveren tot een fantastische ruimte om in te ontspannen. U moet alleen even weten waar u op moet letten en welke zaken u zelf het meest nodig hebt om echt tot rust te komen. Als u goed nadenkt en creatief omgaat met geld en de ruimte die u hebt, is het ook mogelijk om kleinere badkamers met een klein budget om te toveren tot uw eigen soort van mini spa. Klinkt u dit ook als muziek in de oren? Lees dan vooral verder, dan geven we u een aantal tips over waar u rekening mee moet houden als u van uw badruimte een echte ontspanningsruimte wilt gaan maken.

Badkamers anders inrichten

Om van badkamers een soort mini spa te maken, is het natuurlijk belangrijk dat ze anders ingericht worden. Nu wordt bij de inrichting ervan vooral rekening gehouden met praktisch nut, het is dus belangrijk dat u anders gaat denken. Waar moet u nu rekening mee houden, wat moet u zich afvragen? U zou zichzelf de volgende vragen moeten stellen voordat u zich bezig gaat houden met de inrichting van badkamers:

  • Welke kleuren hebben een ontspannend effect op mij?
  • Welke stijl past mij en vind ik rustgevend?
  • Van welke attributen in een kuuroord kom ik echt tot rust?

Pas als u hier voor uzelf een goed antwoord op gevonden hebt, moet u gaan nadenken over wat er ook daadwerkelijk mogelijk is, zowel financieel als wat betreft de ruimte die u hebt. Gaat u namelijk meteen de financiën en de grootte van de ruimte meenemen in uw overwegingen, dan zult u minder vrij na kunnen denken over hoe uw ideale badkamers er eigenlijk uitzien. Om te beginnen met de kleur, veel mensen hebben een favoriete kleur, maar dit is niet per se de kleur die voor u het meest rustgevend is. Verdiep u eens in welke kleuren energie geven en welke juist voor ontspanning zorgen en kijk welke op u het beste effect heeft. Vaak wordt er in badkamers gekozen voor eenvoudige witte tegeltjes en meubels, maar een kleurtje kan heel veel doen en veel effect hebben op uw gemoed. Dat geldt natuurlijk ook voor de stijl. Veel mensen kiezen voor eenvoudig sanitair van de grote doe het zelf zaken, maar met design sanitair in een stijl die bij u past, kunt u er echt een zeer mooie en stijlvolle ruimte van maken. Daarnaast is het natuurlijk niet universeel waar mensen van tot rust komen. Sommige mensen vinden een massagedouche heel plezierig, terwijl anderen enorm ontspannen worden van een lekker bad. Vergeet bij al deze zaken ook vooral niet de meubelen die in badkamers staan. Zij bepalen namelijk zeer de sfeer in de ruimte en dragen daardoor ook bij aan hoe ontspannen u uit uw badruimte komt.

Van Heck

Hebt u goed over bovenstaande vragen nagedacht en bent u tot de conclusie gekomen dat u houdt van badkamers in een landelijke en rustieke stijl? Dan bent u bij Van Heck badkamers absoluut aan het juiste adres. U vindt bij hen namelijk alles wat u nodig hebt om uw badkamer helemaal in deze stijl in te kunnen richten. Zo vindt u bij hen bijvoorbeeld een zeer complete collectie ligbaden, van inbouwmodellen tot vrijstaande exemplaren. Door de grote keuze die zij te bieden hebben, vindt u bij hen altijd een ligbad dat wat betreft stijl en kleur helemaal bij u past en waarvan de pasvorm ook ideaal is voor uw lichaam. U vindt bij hen echter niet alleen maar sanitair, u kunt bij hen ook terecht voor andere producten voor badkamers. Zo vindt u bij hen bijvoorbeeld prachtige badkamermeubels, zoals wandkastjes, spiegelkasten en handdoekenkasten. Maar ook voor kleine producten kunt u bij hen terecht, details zijn immers ook erg belangrijk. Daarom kunt u bij hen ook stijlvolle kranen vinden en vindt u bij hen ook bijpassende accessoires als een tandenborstelhouder, handdoekhaakjes, zeepbakjes en toiletrolhouders. Ook de verlichting speelt natuurlijk een grote rol bij het bepalen van de sfeer van badkamers, daarom vindt u bij hen ook een grote keus op dit gebied, net als dat u bij hen ook terecht kunt voor stijlvolle radiatoren. Door al deze zaken te combineren, kunt u een prachtige badkamer creëren. Van Heck badkamers is dus de ideale keus als u graag uw badruimte opnieuw wilt inrichten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn