Zorg ervoor om sterker in je schoenen te staan met een assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht bij PBL Coaching. Wanneer je kampt met je eigen zelfvertrouwen, dan kan het erg moeilijk zijn je staande te houden in het leven. In verschillende situaties wordt je hiermee geconfronteerd en naarmate je ouder wordt, merk je steeds meer dat mensen hier misbruik van maken. Als je hier niet snel genoeg assertief genoeg op reageert, dan gaat dat ten koste van jezelf. Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken. Bijvoorbeeld als ze teveel toegeven aan hun omgeving of lichamelijke klachten krijgen naar aanleiding van stressvolle situaties op het werk. Het kan zijn dat je niet snel genoeg erachter komt, dat de oorzaak bij jezelf ligt. Maar als je eerlijk naar jezelf bent, dan weet je dat je vaak toegeeft aan zaken waar je niet achter staat. Dit is een voorbeeld waar een assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht bij kan helpen. Zo’n training is niet alleen gericht op jouw interactie met andere mensen, maar ook op de ontwikkeling van je eigen zelfbeeld. Als jij jezelf beter gaat zien, dan weet jij jezelf ook beter te presenteren naar andere mensen. Of dat nou in een positieve of een negatieve situatie is. Een assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht van PBL coaching kan helpen in alle momenten van je leven.

Zelfvertrouwen en assertiviteitstraining in Arnhem

Het is niet vreemd als je dit in eerste instantie niet ziet zitten. Je bent jouw manier van leven al zolang gewend, dat het moeilijk is voor te stellen dat door een assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht iets voor je gaat verbeteren. Hoe kan zo’n training jouw leven zo veranderen? Hoe kan je door een tweedaagse training ineens in staat zijn ‘nee’ te zeggen tegen mensen of een beter zelfbeeld over jezelf hebben? Natuurlijk gaat dit niet direct na de training helpen, maar je zal wel een aantal stappen verder zijn. Al is het maar vanwege het inzicht dat je hebt gekregen. PBL-coaching laat op de website pbl-coaching.nl zien welke trainingen ze geven. De assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem en Utrecht worden op verschillende data gegeven. Hoe leer je het volgende zodat jij beter in je vel gaat zitten:

  • Beter reageren op dominante en overheersende mensen.
  • Beter reageren op situaties waar je onzeker van wordt.
  • Je mening leren uiten, grenzen stellen en bewaken.
  • Sterker in het leven te staan op een manier die bij jou past.
  • Werken aan je zelfbeeld.

Werk aan een nieuwe jij

Een nieuwe jij wilt niet zeggen dat je verandert in een ander persoon. Met een assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht van PBL coaching wordt er gewerkt aan betere versie van jouw persoon. Het heeft namelijk geen zin om een ander persoon te worden of iemand te kopiëren. Als je het op deze manier aanpakt, dan ga je hier juist ongelukkiger van worden. Doordat je iets doet of je gedraagt op een manier dat niet bij jouw persoonlijkheid past. Tijdens de assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht wordt er gezocht naar een manier die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Bij de training zit je met een groep van maximaal 12 mensen die worden begeleidt door twee ervaren trainers. Met deze groep werk je aan bewustwording. Van jezelf en van je omgeving. Hoe je op de beste manier reageert op gebeurtenissen om je heen. Natuurlijk is de stap naar een assertiviteitstraining in Rotterdam, Arnhem of Utrecht moeilijk om te zetten, maar de trainers zorgen voor een prettige veilige sfeer. Alleen op deze manier lukt het jou en de andere deelnemers open te zijn om uiteindelijk sterker in het leven te staan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn