Kijk jij al jaren met een jaloers oog naar de bedrijven die bezig zijn met 3D printers? Is het al die tijd al een droom van jou om daarmee aan de slag te gaan, maar is dat je nooit gelukt? Dan is nu je kans, want de 3D printers maken hun intrede op de particulieren markt. Al voor een paar honderd euro heb je al een aardige 3D printer thuis staan waar je direct mee aan de slag kunt. Maar voordat je helemaal enthousiast wordt en daardoor misschien een verkeerde beslissing maakt raden wij je aan om je eerst goed in te lezen op de mogelijkheden die je hebt op het gebied van 3D printers. Het is namelijk niet zo dat er maar een soort printer is en dat je daarmee aan de slag kunt. Het is juist zo dat er nu verschillende soorten 3D printers op de markt zijn en deze variëren in prijs. De variaties in prijs zorgen natuurlijk ook voor uiteenlopende mogelijkheden. Je wilt niet meteen voor de goedkoopste of voor de duurste printer gaan terwijl je nog helemaal niet weet wat de printers precies doen. Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden.

  • De grootte van de printer.
  • De bijbehorende software.
  • Het materiaal waarmee de printer kan werken.

3D printers zijn er in verschillende soorten en maten, maar dit betekent dus ook dat je niet alle mogelijkheden hebt op alle 3D printers. Laat je hier dus goed over inlichten en bedenk van tevoren wat je er precies mee wilt gaan doen. Vind je het lastig om dit te bepalen? Win dan eens advies in bij Llowlab. Dit bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van 3D printers, 3D scanners en 3D software. Hier kun je dus zeker terecht met al je vragen en zij kunnen je voorzien van een helder antwoord daarin. Aan de hand van de informatie die je hierbij verzameld kun je natuurlijk veel makkelijker een keuze maken tussen de verschillende 3D printers die zij aanbieden. Ze kunnen je ook direct laten zien hoe de verschillende printers werken en wat je er mee kunt doen.

Het kopen van 3D printers

Wil jij een 3D printer aanschaffen? Dan moet je zeker bij Llowlab zijn. Zij hebben verschillende soorten 3D printers in hun assortiment en kunnen je dus met uiteenlopende wensen en voorkeuren helpen. Wil je bijvoorbeeld met een bepaald materiaal aan de slag of wil je liever dat je met verschillende soorten materialen aan de slag kan. Geef dit aan wanneer je op zoek bent naar een van de vele 3D printers die er inmiddels op de markt zijn. Bij Llowlab zullen ze rekening houden met je wensen en voorkeuren en je vertellen wat de mogelijkheden dan allemaal zijn. De markt is nu nog erg klein, dus het is mogelijk dat niet al je wensen ingewilligd kunnen worden. Bij Llowlab zullen ze echter hun uiterste best doen om de 3D printer aan je te verkopen waar je het meest aan hebt. Niet alle 3D printers hebben dezelfde mogelijkheden en daarom is het belangrijk dat je van tevoren al ongeveer (of zelfs precies) weet wat je met de printer wilt gaan doen. Het is tenslotte zonde om te investeren in een 3D printer om er vervolgens achter te komen dat je er meer van had verwacht. Bij Llowlab hebben ze verstand van zaken en kunnen ze je alle mogelijke 3D printers laten zien die er op dit moment zijn. Wanneer je daar niet precies tussen vindt wat je zoekt dan kun je ook nog naar de mogelijkheid kijken om de printer zelf te bouwen. Dit is een optie die niet alleen meer mogelijkheden biedt, maar vaak ook nog eens een stuk goedkoper is. Wanneer je de 3D printers toch nog wel vrij prijzig vindt, maar je er wel graag een wilt hebben dan is de zelfbouw dus een hele goede optie. Informeer hier dan ook zeker naar bij Llowlab. Ze vertellen je wat de mogelijkheden voor zijn en wat je er allemaal voor nodig hebt. Het is bijvoorbeeld handig om al enige ervaring te hebben met het in elkaar zetten van bijvoorbeeld computers.

Het aanbod van 3D printers

Nu de 3D printers betaalbaarder worden krijg je natuurlijk ook meer mogelijkheden. Op de website van Llowlab vind je alle soorten 3D printers die ze op dit moment in hun assortiment hebben. Als experts op het gebied van 3D printers, 3D scanning en 3D software kun je er vanuit gaan dat ze de allerbeste in hun soort opnemen in hun assortiment. Je kunt er dus ook terecht voor de 3D software die je nodig hebt om te werken met 3D printers. Je kunt niet zonder de juiste software aan de slag met de printer. Hiermee geef je de modellen vorm en ontwerp je ze. Zonder de software kun je dat dus niet doen en is het dus erg moeilijk om 3D prints te maken. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen van een printer. Er komen dus nog kosten bij voor de software en natuurlijk ook het materiaal waar je mee aan de slag gaat. 3D printers kunnen met verschillende soorten materialen printen. Verzeker je er wel van dat de 3D printer die jij koopt ook met het materiaal van jouw keuze kan printen, dit is niet altijd het geval. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid druk die de 3D printers aan kunnen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn